Skip to main content

Maailman paras itsetehty granola! Storyn brunssi Triplassa jäi viimeiseksi ravintolassa nautituksi brunssiksi ennen kuin ravintolat laitettiin säppiin. Pelkästä ajatuksesta maistan suussasulavan lohi eggs benedictin. Mutta entäs Storyn granola! Ihmettelimme Idan kanssa yhteen ääneen mitä taikoja granolalle on tehty. Kaurahiutaleita on käräytetty omassakin keittiössä, mutta lopputulos ei ole ollut näin täydellisen rapeaa, paahtunutta, maukasta ja maistanko jopa häivähdyksen ruskistettua voita. Ihmettelimme ääneen tätä maailman parasta granolaa tarjoilijalle, joka seuraavassa hetkessä kiikutti meille keittiöstä reseptin. Olkaa siis hyvä, resepti Storyn maailman parhaaseen granolaan!

WAG dinner delivery-palvelu


Kriisi koettelee nyt kovimmin ravintola-alaa ja rehellisesti en tiedä kuinka moni lempiravintoloistamme ja kahviloista on vielä jäljellä kun tämä kaikki on ohi. Haetaan noutoruokaa, tilataan Woltin kautta ja kotiin jos vain mahdollista! Story-ryppään ravintoloilla on WAG dinner delivery-palvelu, jonka kautta voi tilata kotiin mm. Storyn lohturuokia, Sushibar+Wine susheja ja Bar Conin tapaksia. Vappuna tarjolla on spessu Ikuinen Vappu-menu, joka kuulostaa ihan mielettömältä:

Ikuinen vappu 2020 -menu

Varhaisperunasalaattia ja savustettua creme fraichea (L, G)
Grillattua parsaa, Tortilla de patata  ja yrttisalaattia (M, G)
Black Angus härkätartar, tryffelikreemiä ja popcornia (L, G)
Hiillostettua jääkellarinlohta ja pitkäpippurikreemiä (M, G)

Mantelihummusta ja sumakkia (Veg, G)
Fermentoidulla sitruunalla maustettua hapanjuurileipää (Veg)

Ankkaa ras el hanout, munakoisokaviaaria ja grillattu sitruunakastike (M, G)

Juureen leivotut munkit ja raparperikreemiä (L)

Menun hinta: 38€ / hlö, minimitilaus kahdelle.
Kuljetusmaksu 10 €.
Toimitusalue: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa

>>Tilaa vappumenu täältä <<

Vinkki! Lisää kuivattuja marjoja tai hedelmiä paahtamisen jälkeen valmiiseen granolaan. Omassa granolassani uupui mantelilastut, mutta lisäsin kuivattuja karpaloita. Puolitin myös suolan määrän ja vähensin hieman sokeria.

Alkuperäinen ohje Story ravintolat. Jos teet ja jaat reseptiä tägääthän sen @liemessa #storyngranola parempia aikoja ja Storyn brunsseja odotellessa.

Storyn itsetehty granola

75 g voita
75 g ruokosokeria
100 g hunajaa
10 g suolaa

150 g auringonkukansiemeniä
150 g kurpitsansiemeniä
225 g kaurahiutaleita
150 g hasselpähkinää
75 g saksanpähkinää
150 g mantelilastuja

Kuumenna hiljalleen kattilassa voi, sokeri, hunaja ja suola kattilassa ja kiehauta.

Sekoita voiseos kuivien aineiden kanssa. Levitä granola tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 160 asteessa noin 25 minuuttia. Sekoittele välillä, ettei granola kärähdä.

Anna granolan jäähtyä pellin päällä ja säilytä puhtaassa purkissa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

  • Ulla Aatamila sanoo:

    Hei,
    tuossa granola-ohjeessa on 2×150 g auringonkukansiemeniä. Pitäisikö toinen 150 g olla jotain muuta ainesosaa vai onko tuo vain turha tuplarivi?

  • Marianne sanoo:

    Todella herkullisen kuuloista! Kokeiluun. Auringonkukansiemenet ovat kahteen kertaan; rivi kopioitunut vai puuttuukohan joku ainesosa?

  • Misty sanoo:

    Kiitos reseptistä! Täytyy kokeilla heti loppuviikosta. Onko tuossa ohjeessa 300g auringonkukansiemeniä ja pitäisikö puolet siitä olla jotain muita siemeniä?

    • Jenni sanoo:

      Nyt on korjattu eli toinen pitäisi olla kurpitsansiemeniä! Haha, mun poika tuli makaamaan mun päälle just kun kirjoitin tuota kohtaa. Keskittyminen täällä kotikonttorilla on vähän niin ja näin…

  • Ulla sanoo:

    Kiitos ohjeesta, tätä pitää kokeilla. Olen tehnyt ennenkin granolaa uunissa, mutta tässä taitaa maun salaisuus ovat nuo voi ja suola = )

  • Hanna sanoo:

    Tämä oli laittoman hyvän. Syön tällä hetkellä tätä suoraan pelliltä uunituoreena. Täydellinen viikonlopun herkkuhetkiin! (Ja näköjään myös tiistain iltahetkiin kalsarit jalassa syötäväksi.)

  • Jasmine sanoo:

    Tämä ohje menee ehdottomasti kokeiluun! Kysymykseni on, että kauan tämä säilyy tekemisen jälkeen?

Jätä kommentti