Kaupallinen yhteistyö Riitan Herkku ja Asennemedia
Shhh! Älkää kertoko kenellekään, mutta tämä pääsiäispöytäni mangojuustokakkku ei ole lähtenyt *ihan* täysin omista kätösistäni. Suunnittelin Riitan Herkun mangojuustokakkuun kaksi erilaista pääsiäiskoristelua: tuoreella mangolla ja kookoskermavaahdolla aikuisempaan makuun ja karkeilla kuorrutetun pupukakun meille lapsenmielisille. Koristeluun meni kirjaimellisesti muutama minuutti, joten tässä ideoita jos etsit helpostusta pääsiäisen menun valmistukseen!
Mangojuustokakku on gluteeniton ja laktoositon, joten se sopii useimmille juhlapöytään. Jos vieraissa on erikoisruokavalioita, niin tarkistathan että käyttämäsi koristeet noudattavat myös niitä. Instagramissa @liemessa löytyy videot kakkujen koristelusta ja äänestys kumman koristelun tekisit omaan pääsiäispöytään. Postauksen lopusta löydät myös ohjeet koristeluun.
Pashatiramisu
Riitan Herkun valikoimista löytyy myös kätevä 90 gramman annoskokoinen pashapikari. Appelsiininen ja sitruunainen pasharahka toimii pääsiäisen jälkkärinä toki sellaisenaan, mutta kokeilin käyttää sitä myös tiramisuun. Myös pashatiramisun tekee jääkaappiin tekeytymään muutamassa minuutissa: kahviin dipattuja savoiardi-keksejä, notkistettua pashaa ja päälle kaakaojauhetta.
Pashatiramisu resepti
2 hlö
3 prk Riitan Herkun Pashaa (90g)
8 savoiard-keksiä
vahvaa kahvia
tummaa kaakaojauhetta
Keitä vahvaa kahvia ja anna sen jäähtyä laakeassa kipossa.
Notkista pasha vatkaimella. Lado tarjoiluastiaan vuorotellen kahvissa nopeasti dipattuja. savoiard-keksejä ja pashaa. Viimeistele kaakaojauheella. Anna pashatiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.
Mangojuustokakun koristeluvinkit
Kakku 1:
Riitan Herkku mangojuustokakku
1 tuore kypsä mango
sitruunamehua
1 prk jääkaappikylmää kookoskermaa
kookoshiutaleita
syötäviä kukkia
Säilytä kookoskerma jääkaapissa yön yli. Kookoskerman tulee olla kylmää vaahtoutuakseen. Vatkaa kookoskerma vaahdoksi, laita pursotinpussiin ja hetkeksi pakkaseen odottamaan.
Kuori mango juustohöylällä. Leikkaa mango viipaleiksi. Purista viipaleiden päälle hieman sitruunamehua, ettei mango tummu.
Koristele kakku mangovipaleilla, kookoskermapursotuksin, kookoshiutaleilla ja syötävin kukin.
Kakku 2:
Riitan Herkku mangojuustokakku
3 kpl suklaapupuja
3+1 marenkia
suklaarakeita
Asettele koristeet kakun päälle. Murusta lopuksi marenkia kakun päälle.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Hirveen paljon helpompi olisi lukea, jos sun asettelut ois erilaiset. Tää on mua vaivannut jo aiemmin. Kiva blogi jne, mutta huh miten raskas lukea
Heippa! Osaatko kertoa tarkemmin mikä häiritsee?
Kivan näköisiä herkkuja, mutta pisti silmään kun kirjoitit, että jos _vierailla_ on erikoisruokavalioita. Niin toivottavasti tänä pääsiäisenä kukaan ei kutsu vieraita kotiinsa/kyläile itse missään, vaan viettää pääsiäistä vain oman perheen/talouden kesken, jotta korona ei leviäisi entisestään.
No ei tietysti tänä pääsiäisenä, mutta toivottavasti jo tulevina. Toivotaan aurinkoa pääsiäiseen kaikesta huolimatta!