UUNIFETAPARSA

Uunifetaparsa – spring edition!

Arkiruokailu pyörii tällä hetkellä aika peruspaletilla eli selkärangasta peruspöperöiden kokkaamista. En tiedä mitä tapahtui, mutta yhtenä päivänä korona-arkikaaoksen keskellä inspiroiduin ja improsin. Tätä tunnetta on ikävä! Jääkaapissa pyöri ylimääräinen parsanippu ja fetapala. Pyöräytin pilkotusta parsasta, fetasta, sitruunasta ja pastasta uunifetapastan keväisemmän version, mutta lopputulos jäi hieman valjuksi. Ihan ookoo lounas, mutta ei mitään mistä huutelisin täällä blogin puolella. Maut itsessään olivat hyviä, mutta pasta vei intensiteetin ja keväisen raikkauden. Niinpä seuraavaksi skippasin pastan ja uunitin parsat kokonaisina fetan ja sitruunan kera. Hunaja taittaa mukavasti sitruunan kirpakkuuden. Uunifetaparsa syödään lisukkeena tai vaikka hyvän leivän kera brunssilla, lounaalla – eli koska vain!

Parsa sanoo naps!

Piiitkän talven jälkeen parsa on ensimmäisiä kasvissesonkiherkkuja, tuontitavaraa vielä toki. Omat parsani olivat saaneet nuhjaantua pari päivää jääkaapissa, mutta älä sinä tee samaa virhettä vaan valmista parsa mahdollisimman pian ostamisesta. Jääkaapissa parsa säilytetään kostutettuun liinaan käärittynä. Tuoreen parsan varren tulisi olla napakka, nuput kiinni ja varren napsahtaa taitettaessa. Yleispätevästi mitä ohuempi ja hennompi parsa, sitä parempi. Paksuista puuvartisista kannattaa aina leikata kunnolla varresta ja myös kuoria parsan alaosa.

Uunifetaparsa

nippu parsaa
sormisuolaa
aito kreikkalainen feta
sitruuna
pari lorausta oliiviöljyä
loraus hunajaa
mustapippuria

tarjoiluun mintunlehtiä

Esikäsittele parsat: leikkaa paksut puuvartiset varret pois ja tarvittaessa kuori paksukuoriset parsat. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja pyörittele parsatangot öljyssä. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Laita fetapala parsojen päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä. Koristele sitruunasiivuilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja hunajaa. Viimeistele mustapippurilla.

Paista 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Jos haluat paahteisemman pinnan, laita uuni viimeisiksi minuuteiksi grillivastukselle. Koristele mintunlehdillä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 kommenttia

 1. Hirvonen 09.04.2020

  Tulin etsimään ideoita kotilounasta varten. Tämä vaikuttaa mukavan raikkaalta ja kevyeltä. Voin kuvitella että pasta vei maun mukanaan.

  Vastaa
 2. Iina / MouMou 29.04.2020

  Mulla on just tää uunissa. Jännittää! Oon syönyt parsaa, mutta en koskaan kokkaillut sitä. 😍

  Vastaa
 3. Kaisa 01.05.2020

  Oli tosi hyvää. Kiitos reseptistä!

  Vastaa
 4. Auli 05.05.2020

  Olen tehnyt tätä nyt muutaman kerran. Samoin em. fetapastaa…Aivan ihania ohjeita. Vierailensivuillasi aina kun haluan kokeilla jotain uutta ja HYVÄÄ.
  Ihanaa kevään jatkoa…..

  Vastaa
 5. Kaneli 24.05.2020

  Ihan mielenkiinnosta, miten tuo pastaa sisältävä versio valmistettaisiin? 🙂

  Vastaa
 6. Marja-Riitta Ryynänen 28.05.2020

  Erittäin hyvää oli. Voisikohan fetaa laittaa pienempinä paloina parsan päälle?

  Vastaa
  • Jenni 11.06.2020

   Tottakai, jokunen oli näin tehnytkin 🙂

   Vastaa
 7. Eva Engblom 08.06.2020

  Kysyisin, koska olen kuullut, että oliiviöljyä ei saisi kuumentaa? Monessa reseptissä käytetään oliiviöljyä uunissa ja pannussa? Miten se on mahdollista?

  Vastaa
  • Jenni 11.06.2020

   Ei se lailla ole kiellettyä, joten kyllä saa 🙂 Mutta kuumentaessa kylmäpuristettua oliiviöljyä voi syntyä haitallisia yhdisteitä, se on totta. Kuinka isona terveysriskinä tätä sitten oman elämänsä kannalta pitää, täytyy punnita itse. Jos asia huolettaa, niin voi käyttää esimerkiksi (kylmäpuristettua) rypsiöljyä. Omaan makuun tykkään enemmän oliiviöljystä, mutta tosiaan tuo on hyvä vaihtoehto.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *