Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Riitan Herkku ja Asennemedia

Olen aamuvirkku, joten sunnuntaina taas teeskennellään nukkuvaa ja kieritään pari tuntia lakanoissa odottaen muun talon heräämistä, jotta joku muu keittäisi aamukahvit <3 Äitienpäivää voi juhlistaa myös ihanalla äitienpäiväbrunssilla. Jos äiti saisi toivoa, äitienpäivän brunssi kuulostaisi tältä: raikas vaalenpunainen smoothie, hyvää leipää, juustoja, paahdettuja viinirypäleitä, karamellisoituja pähkinöitä, vispipuuroa ja pannullinen kahvia.

Riitan Herkulta löytyy kattava valikoima herkuttelujuustoja, joista omia suosikkeja ovat esimerkiksi lähes vakituisesti jääkaapistamme löytyvä Musta Sara ja kermaisen pehmeät brie-juustot. Kokonainen kilon Kolibrie brie-juustokiekko on näyttävä tarjottava brunssille ja kevään juhliin kun sen koristelee paahdetuilla viinirypäleillä, pähkinöillä ja tuoreilla yrteillä.

Teen smoothien lähes joka päivä. Vaihtelua smoothien saa käyttämällä erilaisia pakastemarjoja, hedelmiä ja mehuja. Äitienpäivään halusin tehdä hempeän vaaleanpunaisen smoothien. Riitan Herkun omena-pihlajanmarjamehu on ihanan raikas smoothien joukossa. Syksyä kohden mukaan voisi kokeilla lisätä myös tuoreita pihlajanmarjoja!

Pientä helpotusta sallittakoon brunssijärjestelyihin valmiin, mutta perinteisen, lisäaineettoman puolukkavispipuuron muodossa. Kokeile tarjoilla vispipuuro sokeroitujen puolukoiden, kookosmaitojuoman ja kookoshiutaleiden kera!

Smoothie äidille

3 dl turkkilaista jogurttia
250 g pakastemansikoita
1/2 banaani
1 omena
2 dl Riitan Herkku omena-pihlajanmarjamehua

Pilko omenat. Soseuta smoothie sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.

Brie-juusto paahdetuilla viinirypäleillä 

1 kg Brie Kolibrie juustokiekko
terttu viinirypäleitä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
100 g saksanpähkinöitä
1 dl ruokosokeria
1/2 dl vettä

koristeluun tuoretta rosmariinia

Aseta viinirypäleet vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Sudi oliiviöljyllä ja rouhi päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Karamellisoi saksanpähkinät. Kuumenna pannulla sokeri ja vesi. Anna sokerin sulaa ja hämmentele hetki jotta seos tiivistyy. Lisää pähkinät ja anna paistua muutama minuutti keskilämmöllä. Levitä karamellisoidut pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.

Nosta Brie Kolibrie juustokiekko huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele pähkinöillä, viinirypäletertulla ja tuoreella rosmariinilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti