Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food ja Asennemedia

Vieläkö siellä ollaan korvat höröllä kuullessasi taikasanat ”helppo ja nopea arjenpelastaja”? Täällä ainakin! Loma ja kesä Suomenlinnassa häämöttävät taivaanrannassa, mutta sitä ennen on vielä monta päivää arkirullaa pyöritettävänä. Yksi kaikkien aikojen suosikki simppeleistä arkipastoista on pasta carbonara, johon kuuluu perinteisesti ja oleellisestikin pekoni. Sitä on ollut vaikea oikein korvata millään mikä toisi samaa purutuntumaa ja hyvää makua – tähän asti. Beanit uutuus härkäpapumuru pääsi heti tositestiin!

Beanit härkäpapumurun ensimmäinen kauppoihin ilmestynyt satsi hävisi niin nopeaan, että jäin nuolemaan näppejäni. Nyt sitä pitäisi taas löytyä hyvin kauppojen hyllyiltä. Beanit muru on nimensä mukaisesti pienempää murua. Muru on valmiiksi maustettua, joten se ei välttämättä kaipaa maustamista. Härkäpapumurun maku on tosi miellyttävä ja hieman karamellisoitunut.

Beanit murussa on mukana jo rypsiöljyä, joten se on helppo paistaa rapeaksi sellaisenaan kuumalla pannulla. Alkuperäisessä pasta carbonarassa on pekonista irtoavaa rasvaa sen verran reippasti, että tähän vegeversioon lisäisin mukaan vielä huolettoman lorauksen oliiviöljyä joukkoon. Härkäpapumurua voisi kokeilla ripotella keittojen tai salaattien päälle, pastoihin, pizzan päälle, tacoihin, wokkeihin ja miksi ei vuokaruokiin ja paistoksiin.

Pasta carbonaran valmistuksessa kriittisin kohta on loppusilaus. Lopussa lisättävää kananmunaa ja kermaa ei saa enää kuumentaa kovalla lämmöllä, muuten lopputuloksena on pastaa munakokkelilla.

Beanit pasta carbonara

350 g spagettia
1 pkt Beanit härkäpapumurua
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 kananmunaa
1 dl kermaa
70 g parmesaania
suolaa
mustapippuria

Laita pasta keittymään ja keitä al denteksi.
Paista Beanit härkäpapumuru kuumalla pannulla rapeaksi. Laske lämpö miedolle ja lisää oliiviöljy ja pienityt sipulit. Anna kuullottua noin 5-10 minuuttia.
Lisää keitetty ja valutettu pasta pannulle ja sekoita huolellisesti. Hulauta vielä vähän oliiviöljyä sekaan.
Sammuta levy ja sekoita joukkoon kananmuna-kerma seos sekä raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurila.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti