Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Rajamäen ja Asennemedia

Yrtti joka ei nahistu! Kerta se on ensimmäinenkin keittiössäni. Rajamäen on pullottanut tuoreet luomu yrtit, chilin ja inkiväärin väkiviinietikan ja merisuolan kanssa nestemäisiksi Luomu Liquid mausteiksi. Batata harra eli tuliset, libanonilaiset perunat olivat muhineet takaraivossani jo pidempään. Perunat oikein imaisivat sisäänsä chilin, valkosipulin ja tillin makua. Lähi-idän makumaailmaa korostaa Rajamäen luomu ekstra-neitsytoliiviöljyssä tiristetyt korianterinsiemenet ja lime. Seuraksi syntyi kädenkäänteessä maustettua inkiväärilohta ja paahdettuja munakoisoja.

Lohimedaljongit sivelin oliiviöljyllä ja nestemäisellä inkiväärillä. Vähän suolaa ja pannulle! Munakoiso on noussut viime aikoina suosikkikasvikseksi ja se on ehdottomasti parhaimmillaan paahdettuna tai grillattuna. Munakoiso imee myös oliiviöljyä ja mausteita itseensä kuin sieni, joten mausta rohkeasti. Kasviksille sopii esimerkiksi oregano-basilika-valkosipuli makukombo. Kikka kolmonen on lorauttaa lautaselle oliiviöljyä, muutama tippa nestemäistä basilika maustetta ja dipata leipää öljyyn. Yksinkertaisimmillaan kivan näköiset pullot toimivat pöytämausteena ja lisätään ruokaan sellaisenaan.

Luomu Liquid mausteet sopivat ihan kaikkeen maustamiseen ja marinointiin – mihin nyt ylipäänsä muutenkin lisäisit yrttejä, chiliä, valkosipulia tai vaikka inkivääriä. Pieni pullo on riittoisa ja teelusikallinen maustaa jo pitkälle. Luomu liquid maustepullot säilyvät avattuna huoneenlämmössä jopa pari vuotta.

Tarina tuotteen taustalla on myös mielenkiintoinen. Luomu Liquid mausteet juontavat vuoteen 2013 ja Kööpenhaminaan. Kaksi ystävystä aloittivat luonnonmukaisen kaupunkiviljelyn, mutta harmittelivat nopeasti nahistuvia yrttejä ja hävikkiä. Kunnes he keksivät säilöä yrtit samaan tapaan kuin chilit. Tanskan Leijonan luola-ohjelmasta saatiin tarvittava vauhti tuoda tuotteet laajemmin saataville ja loppu on historiaa.

Batata harra eli tuliset perunat

1 kg uusia tai pieniä perunoita
1/2 dl Rajamäen luomu ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl Rajamäen Luomu Liquid tilliä
2 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia
2 tl Rajamäen Luomu Liquid chiliä
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1/2 limen mehu

Keitä perunat (ei liian kypsiksi) ja jäähdytä.
Hienonna morttelissa korianterinsiemenet. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää korianterinsiemenet. Anna paistua muutama minuutti ja laske lämpö miedolle. Lisää tilli, valkosipuli ja chili öljy sekä kurkuma. Pyörittele perunoita mausteöljyssä, nosta hieman lämpöä ja anna paahtua. Ota liesi pois päältä ja viimeistele limen mehulla.

Inkiväärilohi

4 lohimedaljonkia

marinadi:
2 rkl Rajamäen luomu ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 tl Rajamäen Luomu Liquid inkivääriä
sormisuolaa

tarjoiluun limeä

Sekoita marinadin ainekset. Sudi lohimedaljongit marinadilla joka puolelta. Paista lohimedaljongit pannulla keskilämmöllä molemmin puolin. Viimeistele limen mehulla.

Paahdetut munakoisot

munakoiso

marinadi:
1/2 dl Rajamäen luomu ekstra-neitsytoliiviöljyä
Rajamäen Luomu liquid oreganoa
Rajamäen Luomu liquid basilikaa
Rajamäen Luomu liquid valkosipulia

Siivuta munakoiso ja lado viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita marinadi. Sudi marinadia munakoisosiivujen molemmin puolin. Paista 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat hyvin paahtuneita.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti