Skip to main content

Viikonloppusuunnitelmat olivat vielä alkuviikosta ihan selkeät: nachopelti Beanit härkäpapumurulla (*saatu), venyvällä cheddarjuustolla ja kaikilla sörsseleillä. Kestin tiistaihin ja löysin itseni tuikitavallisena arki-iltana mussuttamasta pellillistä tätä ihanista ihaninta mättöä. Nachopelti oli osa suurempaa taustalla tapahtuvaa projektia eli käynnissä on kaappien ja pakastimen tyhjennys ennen siirtymistä kesän viettoon Suomenlinnaan. Niin paljon syötävää, niin vähän aikaa! *kyynel*

Härkäpapumuru sopi tähän jotenkin ihan mielettömän hyvin. Minin lahjomaton kommentti olikin ”Äiti mä rakastan tätä!”. Nirsokin innostui hehkuttamaan nachopeltiä parhaaksi Beanit reseptikseni tähän asti. En käy kieltämäänkään. Upotin omaan peltiini murun ja nachojen lisäksi cheddar juustoraastetta, avokadoa, salsaa, tomaatteja, korianteria, chiliä ja limeä. Nachopeltiä on helppo varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Jos kaipaat vielä jotain raikastusta, kokeile lisätä päälle muutama nokare ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia.

Nachopelti härkäpapumurulla

2 valkosipulinkynttä
1/2 punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 pkt Beanit härkäpapumurua
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vettä
1/2 tl paprikamaustetta
1/2 tl juustokuminaa
suolaa ja pippuria

1 ps nachoja
cheddar juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
tuoretta chiliä
salsaa
avokadoa
limeä
tuoretta korianteria


Pieni sipulit ja kuullota rypsiöljyssä pannulla. Lisää Beanit härkäpapumuru ja ruskista hetki. Lisää mausteet, tomaattipyree ja vesi. Sekoita ja paista muutama minuutti. 

Lado leivinpaperilla vuoratulle pellille nachoja, härkäpapumurua, puolitettuja, juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja chiliviipaleita. Paista 200-asteessa 10 minuuttia.

Lado Beanit nachopellin päälle vielä salsaa, limellä maustettuja avokadosiivuja ja tuoretta korianteria. Nauti heti!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti