Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Riitan Herkku ja Asennemedia

Juhlista elämää! Valmistuin tradenomiksi jälkijunassa entisiin luokkalaisiini nähden vaihto-oppilasvuoden ja työnteon takia. Olin jo toinen jalka työelämässä kun samalla iltaisin suoritin viimeisiä rästikursseja aikuislinjalla. Kun vihdoin valmistuin tilasin todistuksen postitse kotiin. En juhlistanut valmistumista mitenkään. Seurasi vuosien toistuva painajainen. Näin unta, että en koskaan valmistunut ja valmistuminen oli aina yhdestä kurssista kiinni, josta en päässyt läpi tai unohdin suorittaa sen. Tarinan opetus: juhlistamisella on tärkeä merkitys, se muistuttaa katsomaan taaksepäin, mutta myös auttaa suuntaamaan katseen eteenpäin. Plus saa syödä herkkuja.

Mansikka bruschetat Riitan Herkun helmimozzarellalla ovat kesän suloisin tarjottava kuohuvan kera. Suolaisen makea kombo on yksinkertaisen ihastuttava ja sopii lähes mihin tahansa kesän juhlistukseen. Kermainen ja mieto mozzarella kaipaa seuraksi hapokkuutta. Mozzarellapalleroiden seuraksi marinoin mansikat balsamicolla ja ripauksella pippuria. Rapsakka paahdettu hapanjuurileipä pohjalle ja suupala on valmis!

Raikkaus ja keveys ruoassa korostuu kesää kohti. Maukkaat suupalat voi pujottaa hauskasti vartaisiin: helmimozzarellaa, cantaloupe- ja hunajamelonia, ilmakuivattua kinkkua ja basilikaa. Muita makupareja mozzarellavartaisiin voisivat olla vaikka mansikat, vesimeloni, viinirypäleet, kirsikkatomaatit ja erilaiset yrtit.

Mansikka bruschetat

10 kpl

hapanjuurileipä
2 rkl oliiviöljyä
1 prk Riitan Herkku helmimozzarellaa

balsamico marinoidut mansikat:
250 g mansikoita
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
tuoretta basilikaa

Siivuta leipä ohuiksi n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja sudi oliiviöljyllä. Paista 200-asteessa 8-10 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Pilko mansikat neljään osaan. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää mansikoiden joukkoon.

Lado leiville helmimozzarellaa ja marinoituja mansikoita. Tarjoile mansikka bruschetta alkoholillisen tai alkoholittoman rosé kuohuvan kera.

Mozzarellavartaat

Riitan Herkku helmimozzarellaa
cantaloupemelonia
hunajamelonia
ilmakuivattua kinkkua
basilikaa
grillitikkuja

Viipaloi, poista kuori ja paloittele melonit.
Pujota grillitikkuihin vuorotellen melonia, helmimozzarellaa, ilmakuivattua kikkua ja basilikanlehtiä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti