Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food ja Asennemedia

Keskikesän grillinyytit! Jussi kolkuttelee ovella ja koko grillikesä on vielä edessä. Freesit grillinyytit maistuu aina. Nyyttien sisään kääräisin sitruunalla maustettuja Beanit härkäpapusuikaleita ja kesän ensimmäisen sadon herkut: varhaisporkkanoita, uusia perunoita, tuoreita herneitä ja retiisivauvoja. Grillausta helpoimmillaan. Kylkeen kesämajoneesi sitruunalla, tillillä ja sinapilla.

Mielikuva grillinyyteistä on se folioon kääritty kasvismuhju, nyt kumotaan se. Beanit härkäpapusuikaleiden kypsyysasteen kanssa ei ole niin tarkkaa. Nyytit ovat valmiita kun uudet perunat ovat juuri kypsiä, 15-20 minuuttia riittää. Tuoreet kasvikset tykkäävät mieluummin pienestä napakkuudesta kuin ylikypsentämisestä. Grilli paahtaa perunat, kasvikset ja härkäpapusuikaleet ihanasti pohjasta kyllä siinä ajassa. Grillinyytit kannattaa kääriä leivinpaperin ja folion sisään. Folio suojaa ja varaa lämpöä grillissä kun taas leivinpaperin avulla täytteet eivät takerru folioon. Herkullista juhannusta!

Beanit grillinyytit

4 hlö / 4 grillinyyttiä

1 pkt Beanit härkäpapusuikale Lempeä Sitruuna
2 porkkanaa
16 kpl pieniä uusia perunoita
8 retiisiä
kourallinen tuoreita herneitä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Tarjoiluun:
lehtipersiljaa
herneenpalkoja

Puolita perunat ja retiisit. 
Siivuta porkkanat.
Aseta pöydälle valmiiksi pala foliota ja päälle pala leivinpaperia.
Laita neljäsosa aineksista leivinpaperin päälle.
Pirskottele päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa ja pippuria.
Kääri nyytiksi, niin että folio jää ulkopuolelle.
Grillaa nyyttejä 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Viimeistele lehtipersiljalla ja tuoreilla herneenpaloilla.

Keskikesän majoneesi

2 dl majoneesia
1 sitruunan kuori ja mehu
tilliä reilu kourallinen
2 rkl dijon sinappia
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria

Saksi tilli. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti