Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Sydänmerkki ja Asennemedia

Vanha lapsen harhautuskikka Vanhemmuuden Käsikirjasta: anna lapselle vain hyviä vaihtoehtoja ja vapaus valita. Tein pienen ihmiskokeen. Lapset saivat vapaasti valita iltaruoan Sydänmerkin reseptipankista, josta löytyy laidasta laitaan terveellisiä ja helppoja, mutta oikein maukkaan kuuloisia reseptejä. Haun olin rajannut arkisiin kasvisruokiin. Tulevien päivien ruokalista oli nopeasti selvillä eli ihana, mausteinen intialainen linssikeitto ja herkulliset perunavohvelit.

Lapsissa on eroja. Kasvatus on ollut sama, mutta jos nuorimmainen Herra Simpukka saisi täysin vapaasti valita niin toivelistalta löytyy pizzat, hampparit ja hotdogit. Herkuttelu on todellakin sallittua, mutta kokonaisuutena ja arkisin pyrin tarjoamaan terveellistä kotiruokaa. Mini taas on toivonutkin pitkään kasvissosekeittoa ruoaksi. Lapset innostuvat kohtuullisen helposti auttamaan ruoanlaitossa ja välillä jopa nahistelevat keskenään kuka saa kaataa ja montako desiä. 6-vuotiaan en anna vielä touhuta itsenäisesti kuumalla liedellä, mutta sen ikäinen osaa kuoria porkkanoita – omalla tyylillään.

Intialaisen linssikeiton reseptin löydät Sydänmerkin sivuilta.

Lapsemme ovat aloittaneet ruoanlaittajan uransa jo 1- vuotiaana tillivastaavina, joten lähes kaiken ikäisille löytyy varmasti joku erittäin tärkeä tehtävä. Maistelu on oleellinen osa ruoanlaittoa ja lapset napsivat menemään huomaamattaan uusia makuja. Joskus kuuluu yök, mutta yritän olla välittämättä ja tarjota sitkeästi uudelleen myöhemmin. Osallista siis lapsi ruoanlaittoon ja katsele kuinka rakkaudenhedelmäsi janoaa kuulla maistuuhan äidillekin.

Maukkaat perunavohvelit tarjoilin savulohen, raejuuston ja ranskankerman kera.

Usein sanotaan, että pitäisi syödä ”terveellisesti”. Mitä se sitten tarkalleen ottaen tarkoittaa? Sydänmerkki on luotu helpottamaan arkisia, parempia valintoja terveyden hyväksi. Sydänmerkin tuotteissa on hyviä pehmeitä rasvoja ja vähemmän suolaa kuin muissa saman kategorian tuotteissa. Joissain tuotteissa saattaa myös olla vähemmän sokeria ja enemmän kuitua. Pointti on juuri tässä: tuotteet ja ravintoarvot ovat valmiiksi tutkittu, jolloin itse säästyy selvitystyöltä ja pohtimiselta. Sydänmerkin-tuotteet tunnistaa Sydänmerkistä.

Tärkeintähän on olla esimerkkinä. Lapset ovat jatkuvasti tuntosarvet pystyssä ja imevät itseensä kaiken tiedon ympäriltään. Viimeistelin intialaista linssikeittoa ja tuli epäilyttävän hiljaista. Kurkkasin lastenhuoneen ovenraosta. Lapset olivat piirtäneet Sydänmerkki sarjakuvan, lopputuloksen näet Instagram stoorien puolelta @liemessa <3

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti