Skip to main content
Italialainen munakoisovuoka

Yksi oudoimmista paikoista missä olen valmistanut ruokaa: keikkuva purjevene! Lähdimme siskon, also known as Neiti Napakarva, ja hänen miehensä Kapteeni Harmaaparran purjeveneellä extempore purjehdukselle saaristoon Helsingin edustalle. Minun, eli purjehtijanimeltäni Neiti Päivänkakkaran, nakki oli hoitaa laivan kantiinia. Ennen lähtöä ja jalat vielä tukevasti kuivalla maalla laitoin tomaattikastikkeen valmiiksi maustumaan. Muutoin simppeli italialainen munakoisovuoka, joka tunnetaan Välimeren rannoilla nimellä parmigiana di melanzane, onnistui koota ja paistaa jopa vatkaavassa veneessä.

Munakoisovuoka

Kaunishan se ei ole. Veneen keinuva kaasu-uuni kuumensi munakoisovuokaa pohjasta, joten ulkonäkö on varmasti parempi kotikeittiössä kun pinnankin saa paahdettua eikä tuuli puhalla basilikanlehtiä päältä. Toisaalta pohjalla olleet munakoisot vain nauttivat liekkien korvennuksesta. Lähes hiillostuneen munakoison maku oli todellakin kohdillaan! Munakoisopedin päälle pedataan lampaan jauhelihaa, maustunut tomaattikastike, revittyä mozzarellaa ja parmesaania.

Me maakravut ehdotimme jos voisimme rantautua syömään Tallholmenin rantakallioille. Nirson tarkat silmät bongasivat sateliittikuvasta, että saaren toisella puolella näyttäisi olevan pöytä. Päästyämme puista roikkuvien hämähäkkien ja pirunpellon läpi edessä aukeni upea auringonlasku, rantakallioihin tyrskyävä meri ja mäen päällä ruokailuryhmä. Ei se kesäilta tämän täydellisemmäksi mene.

Munakoisovuoka ohje

Italialainen munakoisovuoka

tomaattikastike:
2 prk kokonaisia säilyketomaatteja
6 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
kourallinen basilikanlehtiä
10 g suolaa
mustapippuria

2 munakoisoa
400 g luomu jauhelihaa (nauta tai lammas)
1 sipuli
2 mozzarellaa
50 g raastettua parmasaanijuustoa

Puristele tomaatit käsin murskaksi kulhossa. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäissuunnassa. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset ja anna maustua vähintään 2 tuntia. Voit tehdä soosin jo edellisenä päivänäkin.

Siivuta munakoisot pituussuunnassa. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja hiero munakoisoihin runsaasti oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paista sipulit ja jauheliha pannulla.

Kokoa munakoisovuoka. Laita puolet munakoisoista vuoan pohjalle, jauheliha ja yksi revitty mozzarella. Lisää loput munakoisoista ja toinen mozzarella revittynä. Kaada päälle tomaattikastike ja levitä. Viimeistele raastetulla parmesaanilla.

Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 50 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Munakoisovuoka

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • SJ sanoo:

    Parmigiana on lihaton ruoka! Ei siihen kuulu myoskaan alkuperaisesti balsamicokaan saatika sipuli. Epailematta hyvaa myos nain, mutta ei se kylla parmigiana enaa ole.

Jätä kommentti