Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo

Punajuuriletut

Punajuurilettupäivä! Miltä kuulostaisi punajuuriletut jotka valmistuvat ilman että keittiö näyttää kuin teurastuksen jäljiltä? Kyllä kiitos! Suloisen punaiset punajuuriletut ovat itseasiassa vielä helpompi tehdä kuin pinaattiletut Juureva punajuuri-merisuola juureslevitteestä. Samassa levitepaketissa on siis punajuuri, kylmäpuristettu rypsiöljy ja suola. Lisäsin punajuurilettutaikinaan vain maidon, jauhot ja munat ja syntyi jotain tuttua, jotain uutta!

Punajuuriletut

Menestysreseptistä väriä ja makua lautaselle

Juureva juureslevite pääsi finaaliin viime vuonna Suomalainen menestysresepti kilpailussa. En ihmettele. Helposti levittyvää, kuohkeaa juureslevitettä voi käyttää leivän päällä margariinin tapaan, ruoanlaitossa ja leivonnassa. Syvän pinkin värisen punajuuri-merisuola levitteen lisäksi saatavilla on miedompi, mutta maukas valkojuuri-palsternakka.

Juureva-levitteessä on 41 % kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka tuotetaan paikallisten viljelijöiden omistamassa Alavuden Öljynpuristamossa. Samassa paketissa siis Omega kolmoset ja värikkäät juurekset! Juureva on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen, joten se sopii lähes kaikkien lautaselle. Juureva tuotteet löytyvät S- ja K-ketjujen hyllyistä. Metsästin juureslevitteitä pariinkiin otteeseen ja bongasin niitä niin tuorejuustohyllystä kuin voihyllystäkin. Täältä löytyy kattava ja tarkempi listaus mistä tuotteita saa.

Punajuuriletut resepti

Punajuurilettujen makupariksi sinihomejuusto

Pinaattilettujen täytteeksi on vakiintunut puolukkahillo ja raejuusto. Olipa hauska kehitellä makupareja punajuuriletuille! Ensimmäisenä tuli mieleen sinihomejuusto, johon lisäsin ranskankermaa. Vihreistä herneistä ja tuoreesta pinaatista tulee raikkautta ja vastaväriä annokseen. Sinihomejuuston tilalle voisi kokeilla myös vuohenjuustoa. Tuleeko ehdotuksia mikä muu sopisi punajuuriletuille makupariksi? Aidon punajuuren kanssa sopi mielestäni maukas spelttijauho, mutta voit toki käyttää taikinassa myös vehnäjauhoja.

Juureva valkojuuri-palsternakka toimi sellaisenaan leivän päällä.

Punajuuriletut

4 hlö

1 rs (200 g) Juureva punajuuri-merisuola juureslevitettä
2 kananmunaa
5 dl täysmaitoa
3 dl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

paistamiseen Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä

sinihomejuustotäyte:
100 g  sinihomejuustoa
150 g ranskankermaa

lisäksi:
herneitä
pinaattia

Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot ja Juureva juureslevite. 
Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä. Paista letuiksi.

Riko sinihomejuusto haarukalla muruiksi ja sekoita joukkoon ranskankerma.

Tarjoile punajuuriletut esimerkiksi sinihomejuustotäytteen, herneiden ja pinaatinlehtien kera.

Punajuuriletut resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Maaria sanoo:

  Herkullisen kuuloinen resepti. Menee ehdottomasti kokeiluun. Olenkin miettinyt jo pitkään, että minkä muun ruoan, kuin wingsien kanssa aurajuustotäyte voisi sopia yhteen.

 • Lotta sanoo:

  Mitenköhän tämä taikina toimii isolla pannulla paistettuna?

  • Jenni sanoo:

   En ole kokeillut, mutta en näe mitään syytä miksi ei toimisi! Eka lettu nyt menee ainakin itsellä aina pieleen (iso tai pieni), mutta jos senkin jälkeen tuntuu hajoavan niin lisäisin hieman jauhoa taikinaan.

Jätä kommentti