Skip to main content
Kinuskinen omenapiirakka

Sadepäivän ihanan kinuskinen ja niin helppo omenapiirakka! Sain siskoltani säkillisen oman puutarhan omenoita. Kärpäset pörräsivät omenoiden ympärillä jo pahaenteisesti, joten sadepäivän ratoksi heitin kasaan pikaversion viime syksynä leipomastani puolukka-kinuskipiirakasta. Helppo kinuskinen omenapiirakka on käytännössä kolmen raaka-aineen piirakka: valmis kaurainen piirakkapohja, karamellisoitua kondensoitua maitoa ja kanelissa ja sokerissa kieriteltyjä omenasiivuja. Makeanhimon taltuttamis takuu!

Omenapiirakka resepti

Kannattaa tuplatarkistaa kondensoidun maidon purkin kyljestä, että kyseessä on tosiaan karamellisoitu kondensoitu maito, joka on kuin paksua kinuskikastiketta. Jos tiedossa on sadetta koko päiväksi ja edessä tyhjä kalenteri, kinuskin voi toki keitellä myös itse. Itsetehdyn kinuskin ohje löytyy täältä. Pyöreää piirakkaa varten tykkään ostaa valmiiksi pyöreän pakastetaikinan, jossa on pientä rouheutta eli lisättynä esimerkiksi kauraa tai ruista. Myllyn parhaan pyöreä kauramurotaikina toimi loistavasti, eikä edes juuttunut piirakkavuoan pohjaan kiinni vaikka unohdin voidella. Omenoissa suosisin kirpakoita lajikkeita, jotka tasapainoittavat makeaa kinuskia. Pallo vaniljajäätelöä olisi vielä täydentänyt omenapiirakapalan!

Helppo kinuskinen omenapiirakka
Helppo kinuskinen omenapiirakka

Helppo kinuskinen omenapiirakka

1 kpl Myllyn Paras pyöreä pakaste kauramurotaikina
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
n. 5 omenaa
2 tl aitoa kanelia
1 rkl sokeria
pieni ripaus suolaa

koristeluun tomusokeria

tarjoiluun vaniljajäätelöä

Kaulitse sulatettu taikinalevy hieman piirakkavuokaa isommaksi, jotta taikinaa riittää myös reunoille. Voitele vuoka voilla. Nosta taikinalevy piirakkavuokaan ja painele paikoilleen. Tarvittaessa siisti reunat veitsellä.

Lusikoi ja levitä karamellisoitu kondensoitu maito piirakan pohjalle ja mausta pienellä ripauksella suolaa. Mausta omenasiivut kanelilla ja sokerilla ja sekoittele. Painele omenasiivut limittäin ympyränmuotoisesti kinuskiin.

Paista uunin alatasolla 175-asteessa noin 40 minuuttia. Tarvittaessa peitä omenapiirakka leivinpaperilla viimeiseksi 10 minuutiksi, jos pinta meinaa palaa. Anna omenapiirakan jäähtyä kunnolla. Viimeistele tomusokerilla ja tarjoile vaniljajäätelön kera-aah!

Kinuskinen omenapiirakka

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Minni sanoo:

    Tämä ohje ei mene jatkoon. Tein ohjeesi mukaisesti helpon kinuskisen omenapiirakan, mutta lopputulos oli kuiva ja mitäänsanomaton. Harmi, että tuli kokeiltua reseptiä kun tuli vieraita 🙁

Jätä kommentti