Skip to main content
Kasvispelti

Kevään poikkeustila ja kesän hengähdystauko on vaihtumassa uudeksi arjeksi. Uudessa arjessa mikään muu ei ole varmaa kuin epävarmuus ja koronatesteissä lasten kanssa ramppaaminen – ja että edelleen on pakko syödä. Peltiruoka on erikätevää arjen hulinoihin!

Kasvispelti

Viime viikolla vinkkasinkin jo maissintähkä postauksessa (kaupallisessa yhteistyössä Lidl) yhden helpoimmista tavoistani lisätä kasvisten syöntiä: kasvispelti. Kasvispelti elää sesonkien mukaan ja loppuvuotta kohden tuoreet kotimaiset kasvikset vaihtuvat juureksiin. Sujautin kesäperunan, kesäkurpitsan ja tomaattien väliin vuohenjuustokiekkoja. Lopuksi heitin pellin päälle vielä lohifileen. Hyvää just näin, mutta Lidlin aioli-kastike oli piste kalan ja kasvisten päälle.

Kasvispelti

Kasvispelti vuohenjuustolla ja lohella

600 g perunoita
4 tomaattia
1 kesäkurpitsa
1 pötkö vuohenjuustoa
oliiviöljyä
loraus hunajaa
suolaa
mustapippuria
nippu rosmariinia
600 g lohifilettä

tarjoiluun:
Lidlin aioli-kastiketta
lehtipersiljaa

Siivuta perunat, tomaatit, kesäkurpitsa ja vuohenjuusto. Lado perunasiivut ja rosmariinin lehdet pellille keskelle ja pyörittele oliiviöljyssä.

Lado muut vihannekset lomittain pellin reunoille. Pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja hunajaa.

Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Ota pelti hetkeksi pois uunista ja nosta pellille öljyllä sivelty lohifile. Paista vielä 10 minuuttia tai kunnes lohi on juuri kypsää.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

11 Kommenttia

  • Juulia sanoo:

    Mites paistuuko noi perunat ihan kypsäksi asti, vai kannattaako niitä ensin keittää hieman tai laittaa etuajassa uuniin?

    • Jenni sanoo:

      Mulla tuli kyllä ihan kypsäksi! Ei tuokaan tietysti huono idea laittaa ne hetkeksi uuniin etukäteen ja pilkkoa sillä välin muut kasvikset.

  • Outi sanoo:

    Juuri samaa pohdiskelin perunoiden suhteen..

  • Hevijuuseri sanoo:

    Juuri samaa pohdiskelin perunoiden suhteen..

    • Jenni sanoo:

      Tuossa yllä vastausta perunoista eli pitäisi kyllä tulla kypsäksi, mutta toki riippuu hieman lajikkeesta. Perunat kannattaa asettaa keskelle että pääsevät paremmin paistumaan.
      Tarvittaessa pidennä hieman paistoaikaa jos tuntuvat kovilta, ja lisää vasta sitten lohi.

  • Ninni sanoo:

    Tänään testaan tämän reseptin. Ajattelin sivuuttaa perunat tosi ohueksi niin kypsyvät varmasti 20min:ssa 🙂

    • Jenni sanoo:

      Kiva kuulla! Perunoiden pitäisi kyllä kypsyä, toki aika riippuu vähän lajikkeesta. En siivuttanut perunoita mitenkään superohuiksi ja kypsyivät kyllä 30 minuutissa.
      Kannattaa melkein tökätä perunoita haarukalla ennen lohen lisäämistä jos tuntuu epävarmalta. Jos ovat jo aika pehmosia, niin uuniin vaan takaisin lohen kanssa.
      Perunat ovatkin sen takia yksin keskellä, jotta pääsevät hyvin paistumaan. Herkullista iltaa!

  • Martti sanoo:

    Hyvin paistuivat perunat! Tämä oli tosi herkullisen makuista 🙂 hunaja ja rosmariini mmmm…

  • Ninni sanoo:

    Tämä resepti menee kyllä niiiiin jatkoon. Potut kypsyivät oikein hyvin jopa alle puolessa tunnissa, koska laitoin uuniin kiertoilmalle. Ehkä kokkaan tätä jo ens viikolla uudestaan!

  • Sanna sanoo:

    Jäin miettimään onko lohessa nahka mukana vai onko nahaton?

Jätä kommentti