Skip to main content
Ravintola Plein

Tarkoitus oli juhlistaa 10-vuotis hääpäiväämme häämatkalla, jota ei koskaan tehty. Tarkoin valikoitu kohde oli Italian Sisilia, mutta koronatilanteen takia siirsimme matkaa suosiolla hamaan tulevaisuuteen. 10-vuoden rajapyykki on meille erityisen merkityksellinen, sillä vuosi sitten päätimme jatkaa yhteistä matkaamme samaan suuntaan asumuseron jälkeen. Molemmat olemme sitä mieltä, että päätös oli oikea. Täytyihän tätä juhlistaa!

Plein Vallila

Plein on oman tien kulkija

Kaipasin hääpäivän ravintolalta ensiluokkaista ruokaa ja hyvää palvelua, mutta en missään nimessä jäykkää tunnelmaa. Persoonallinen ravintola Plein Vallilassa oli ehkä hieman riski, mutta täysin nappi valinta. Olin kuullut ruoasta hyvää, mutta odotukset ylittyivät annos annokselta. Vedimme läpi 5-ruokalajin kokin yllätysmenun (á 54 €). Tartar saattaa hyvinkin olla yksi kaupungin parhaista ja ”peruna bombay” räjäyttää makunystyräsi vaatimattomasta ulkonäöstä huolimatta. Ravintolan itsetehty hapanjuurileipä kilpaili täysin eri bolagissa kuin omat väkerrykseni. Voi nam! Persoonallisuus ja yllätyksellisyys ylettyi myös ihaniin natuviineihin.

Menu Plein ravintola

Totesimme yhteen ääneen ”Ihan meidän näköinen”. Vallilaan ei kannata lähteä etsimään valkoisia pöytäliinoja ja pönötystä. Mutta jos haluat lähteä elämysmatkalle, saada ennenkaikkea ystävällistä ja rentoa palvelua, tuntea olosi kodikkaaksi ja syödä unohtumattomia ruoka-annoksia, niin laitapa Plein listallesi! Erityisesti arvostin Pleinin taidokkaasti suunniteltuja ja raaka-aineiden makua tukien valmistettuja annoksia – eikä peittäen. Välillä fine dining ravintoloissa törmää…eh..niin, ongelma on juuri se, että et edes enää tiedä mihin törmäät ja mitä syöt. Plein on oman tien kulkija ja painii omassa sarjassaan – selviten voittajana.

Plein Helsinki

Ravintola Plein
Suvannontie 18, Helsinki
IG @restaurantplein

Ravintola Plein Helsinki
Plein menu

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Kiva postaus! Olemme kuulleet myös kehuja tästä ravintolasta. Sisiliaan kannattaa mennä jos/kun matkustus on taas mahdollista. Kaikista paikoista missä olemme Euroopassa käyneet on Sisilia toinen niistä, joka mainitaan kun mietitään mihin voisi mennä uudelleenkin.

Jätä kommentti