Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

Manteli-omenapiirakka

Kuvittele uuniomena, mutta piirakkana. Manteli-omenapiirakka kätkee sisäänsä puolikkaita karamellisoituja kaneliomenoita. Mitä pienempi kokoinen kotimainen omena, sitä parempi. Pohja saa mehevyytensä mantelijauhosta ja kaurapohjaisesta uutuudesta, Planti omena & vanilja YogOatista. Syksyn edetessä maustekäsi tulee rennommaksi ja mukaan hulahti reippaasti kanelia ja inkivääriä.

Omenapiirakka resepti

Ei omenapiirakkaa ilman vaniljakastiketta

Omenapiirakan seurana pitää olla vaniljakastike. Piste. Ja sitä pitää olla paljon. Plantin omena & vanilja YogOat sopi hämmentävän hyvin vaniljakastikkeeksi! Samaan aikaan raikas, mutta täyteläinen ja vaniljainen. Kun piirakka oli syöty, loput YogOatit hävisivät lasten suihin. Omena & vanilja tuntui olevan pienten suosikki, itse pidin kyllä myös mansikka & raparperista, jota löytyy nyt myös pikkupikarissa.

Manteli omena piirakka
Manteli omenapiirakka

Vinkki! Halkaisin omenat leveyssuunnassa, jotta omenoiden kaunis tähtikuvio tulee esiin. Kanta poistetaan, mutta siemenkota saa jäädä. Se kyllä pehmenee pannulla ja uunissa.

Manteli-omenapiirakka

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 prk (150 g) Planti YogOat omena & vanilja

5 pientä kotimaista omenaa
1 rkl voita
1 rkl ruokosokeria
1/2 tl kanelia
1/2 dl mantelilastuja

tarjoiluun
1 prk (150 g) Planti YogOat omena & vanilja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen. Sekoita ja lisää kuivat aineet. Lisää loputksi taikinaan YogOat omena & vanilja.

Halkaise omenat kahtia ja poista kannat. Kuumenna pannulla voi ja sokeri. Karamellisoi omenanpuolikkaita pannulla noin 5 minuutia välillä käännellen. Mausta kanelilla.

Voitele irtopohjavuoka voilla. Kaada taikina vuokaan. Painele omenat taikinaan ja kaada päälle karamellisoitunut sokeri-voi seos. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunin alatasolla 180-asteessa noin 30 minuuttia.

Manteli-omenapiirakka resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti