Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food ja Asennemedia

sadonkorjuupiirakka

Olen ikuinen optimisti – etenkin mitä tulee ajankäyttööni. Kirpaiseva totuus kuitenkin on, että kasvimaan hoitaminen etänä Suomenlinnasta käsin on haaste nykyaikanakin. Vielä viime vuonna omasta maasta nousi perunaa, härkäpapua, porkkanoita, yrttejä ja kesäkurpitsaa. Sadonkorjuusta voi onneksi silti nauttia lautasella. Sadonkorjuupiirakka kootaan pehmeästä ricottajuustosta, rapeasta Beanit härkäpapumurusta ja juureksista kaikissa sateenkaaren väreissä. Tämä luonnon taideteos raameissa on näyttävä ja ihana tarjottava etenkin nyt parhaaseen sadonkorjuu ja villasukat & viiniä -aikaan.

Sadonkorjuupiirakka lehtitaikina

Valitsin piirakkaan suunnilleen samaan aikaan kypsyviä juureksia eri väreissä: punajuurta, raitajuurta, punasipulia ja eri värisiä porkkanoita. Sadonkorjuupiirakka resepti muuntautuu helposti kasvimaan sadon mukaan, kokeile vaikka kesäkurpitsaa tai tomaattia. Myös klassinen tomaatti-mozzarella-basilika versio voisi olla aika ihana! Härkäpapumurusta tulee rapsakkaa suutuntumaa, makua ja ruokaisuutta piirakkaan.

Sadonkorjuujuhla resepti

Pakkasimme Idan kanssa sadonkorjuupiirakan ja viiniä laatikkopyörään ja huristimme Annalan puutarhalle nauttimaan pienestä puutarhapiknikistä ja alkusyksyn tunnelmasta.

Juurespiirakka
Sadonkorjuupiirakka
Juurespiirakka

Sadonkorjuupiirakka

pellillinen

1 iso pakaste lehtitaikina (600 g)
200 g ricottajuustoa
200 g ranskankermaa
loraus hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria
1/2 pkt (125 g) Beanit härkäpapumurua

Sadonkorjuujuureksia esim.
punajuuri
raitajuuri
punasipuli
porkkana

oliiviöljyä
tuoretta timjamia

Kaulitse sulanut lehtitaikina hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja nosta pellille. Tee veitsellä viiltäen ”raamit” piirakkapohjaan eli viillä veitsellä pintaan, noin 1,5 cm reunoista. Sekoita ricotta, ranskankerma ja mausteet. Levitä täyte pohjan päälle jättäen reunat tyhjiksi.

Ripottele päälle Beanit härkäpapumuru. Lado oliiviöljyssä kieriteltyjä sadonkorjuujuureksia siivutettuna piirakan päälle yhteen kerrokseen. Paista 180-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla.

Sadonkorjuu resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti