Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Kuusamon Juusto

Cheddar-perunakeitto

Täyteläinen, juustoinen gouda-perunakeitto! Voin kertoa, että vähään aikaan ei tee mieli uunifetapastaa, niin hauska kuin Uunifetapastapäivä olikin! Ehkä sielläkin kaivataan jo välillä arkeen muita talvireseptejä paukkupakkasille? Tällä viikolla vietetään Perunaviikkoa, joka on ylistyslaulu kotimaiselle huippujuurekselle. Yksinkertaisesta makuparista eli perunasta ja Kuusamon Juuston täyteläisen kermaisesta Gouda-juustosta syntyy ihana riittoisa keitto, jota maustaa ruskistettu voi, valkosipuli ja salvia.

Kuusamon Juusto on Suomen pohjoisin juustola, joten käytin keittoon pohjoisen henkeen Lapin puikulaperunaa. Voit hyvin käyttää muutakin jauhoista perunaa. Perunoiden kuorimista ei tarvitse pelästyä, sillä se ei ole mitenkään pakollista. Itse en häiriinny rustiikkisesta keitosta, mutta jos haluat keitosta aivan sileää, kuorimaveitsi täytyy ottaa kauniiseen käteen. Sopivasti suolainen, mutta lempeä Kuusamon Juuston Gouda on ruoanlaiton lisäksi myös oiva arkijuusto leivän päälle ja lastenkin mieleen. Kokeile myös Savustettua Goudaa tähän reseptiin tuomaan vinhaa savuisuutta!

Perunakeitto

Gouda-perunakeitto

4-6 hlö

100 g voita
4 valkosipulinkynttä
nippu salvian lehtiä
1 sipuli
800 g jauhoisia perunoita
1 l kasvislientä (tai kunnes perunat peittyvät)
2 dl kermaa
200 g Kuusamon Juusto Gouda juustoa
suolaa
mustapippuria
ripaus chilihiutaleita

Tarjoiluun Gouda juustoraastetta

Kuumenna voita kattilassa miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes se alkaa hieman tummumaan ja tuoksahtaa pähkinäiselle. Nosta hieman lämpöä ja lisää valkosipulinkynnet ja salvia. Paista hetki ja lisää silputtu sipuli. Kuullota. Kuumenna sillä välin vesi kasvislientä varten ja sekoita kasvisfondi tai kuutio joukkoon.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvisliemi kattilaan. Keitä perunoita kunnes ne ovat täysin kypsiä. Lisää kerma. Survo keitto hienoksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kasvislientä kunnes koostumus on sopivan notkea. Nosta takaisin liedelle, mausta, kuumenna ja lisää joukkoon raastettu Gouda. Sekoita ja anna juuston sulaa.

Tarjoile juustoraasteen, mustapippurin ja chilirouheen kera!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Robert Woods sanoo:

    I might suggest using shredded mature Gouda for an interesting ’zing’

Jätä kommentti