Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Blau Interior ja Cosentino Suomi

Keittiön suunnittelu

Toivoimme löytävämme remontoitavan asunnon, jotta pääsisimme suunnittelemaan ja toteuttamaan omannäköisen unelmiemme keittiön. Laittaessamme nimemme alle asunnon ostotarjoukseen kuvittelimme vielä, että uusisimme keittiön, mutta keittiö jäisi sille sijoilleen missä se on ollut 50-luvusta lähtien. Nirson tutkittua putkipiirustuksia tarkemmin näimme mahdollisuuden keittiön siirtoon ja muuttamiseen avokeittiöksi olohuoneen yhteyteen. Keittiön siirrosta pohjakuvineen voit lukea lisää täältä. Olin siis jo mielessäni ehtinyt kuvitella keittiön ihan eri huoneeseen. Avokeittiöratkaisu muutti hieman ajatuksiamme. Keittiö tulisi olemaan kiinteä osa olohuonetta ja asunnon ja elämämme keskipiste. Sen tulisi toimia myös osana olohuonetta ja sisustusta.

Keittiön suunnittelu, Blau

Miltä unelmakeittiöni näyttäisi?

Alkajaisiksi perustin Pinterestiin ”Unelmakeittiö”-kansion, johon keräsin kuvia keittiöistä, jotka syystä tai toisesta miellyttivät silmääni. Värien lisäksi niissä saattoi olla jokin kiinnostava yksityiskohta tai ratkaisu. Analysoin tarkemmin miksi jotkut keittiökuvat vetivät minua puoleensa. Ensimmäinen havainto oli, että kansioon kerääntyi huomattavan paljon vihreitä keittiöitä, messinkihanoja, puuta ja murrettuja mattasävyjä. Valkoiset, mustat ja harmaat korkeakiiltoiset keittiöt loistivat poissaolollaan.

Kaunis keittiö

Keittiöstämme tulisi siis värillinen. Todennäköisesti vihreä. Värillinen keittiö tuntui rohkealta ratkaisulta. Takaraivossa järkevä minä kuiskutteli eikö asunto helpompi myydä jos keittiö on mahdollisimman hajuton ja mauton? Noh, emme ole myymässä. Tarkoitus on asua tässä pitkään ja teemme nyt asuntoa ensisijaisesti itsellemme. Ja keittiöstä tulee varmasti ihana! Miksi joku muukin ei sitä voisi rakastaa.

Blau keittiövalmistaja

Keittiövalmistajan valinta

Tässä vaiheessa keittiön suunnittelu oli vielä helppoa ominkin päin kun halusin lähinnä selvittää mitä olimme hakemassa. Seuraava askel oli inspiroitua keittiövalmistajien valikoimista ja löytää keittiötoimittaja jonka keittiöt saisivat silmäni loistamaan. Kiersimme ”potkimassa keittiösokkeleita” ja availemassa laatikostoja useammassa liikkeessä puusepän mittatilauspuukeittiöistä edullisimpiin toimittajiin. Meille tärkeää keittiötä valittaessa oli ulkonäkö, laatu ja kestävyys. Kotimaisuus olisi myös ehdottomasti plussaa. Keittiö tulisi olemaan pitkäaikainen kumppanimme ja erittäin kovalla käytöllä. Emme halua olla 5 vuoden päästä uusimassa keittiötä. Budjetti asetti toki myös rajoitteita vaikka olisimme valmiita satsaamaan keittiöön. Keittiövalmistajista edukseen erottui Blau Interior, johon olin alunperin törmännyt Instagramissa @blauinterior. Vakuutuimme kotimaisesta laadusta ja että täältä löytäisimme meidän näköisen keittiön katsastettuamme heidän showroominsa Punavuoressa.

Blau keittiövalmistaja

Unelmien keittiön suunnittelu

Istuimme alas Blau Interiorin keittiösuunnittelija Jenni Korpelan kanssa. Ammattilaisen huomassa oli nopeasti selvää, että unelmakeittiökin on kompromissien summa. Putket määräävät pitkälle mihin kohtaan keittiöallas ja astianpesukone tulevat ja paljonko siinä on liikkumavaraa. Keittiön toista seinää reunustaa palkki, joten sen jättäisimme suosiolla ilman yläkaappeja. Jenni ehdotti kaunista avohyllyä toiselle seinälle. Jo ennen suunnittelupalaveria olimme luopuneet alkuperäisestä ajatuksestamme tehdä saareke, jotta tila jäisi mahdollisimman avaraksi. Jääkaapin saimme upotettua vanhan komeron sisään, jolloin keittiöstä tulisi mahdollisimman valoisa ja avara ilman täyskorkeita kaappeja. Raamien sisällä oli kuitenkin liikkumavaraa ja paljon päätöksiä tehtävänä omien mieltymysten mukaan. Keittiöremontti on nyt siinä vaiheessa, että suunnitelmat on tehty ja keittiörungot tilattu. Alla ratkaisuja joihin päädyimme.

Blau keittiö

Keittiökaapistojen materiaali ja väri

Yllätyin miten helposti ja yhteisymmärryksessä saimme Nirson kanssa päätettyä kaapistojen materiaalit ja värin. Ihastuimme Blaun tiikkikaapistoihin, joissa on taloon ja asuntoon sopivaa 50-luvun vihahdetta. Valitsimme tiikin yläkaappeihin. Alakaapit tulevat olemaan vihertävän harmahtavat Tikkurilan sävyssä ”Tunturipaju” (sävy kuvassa peukaloni kohdalla). Vetimiksi valikoitui pienet pyöreät messinkivetimet. Ihana Tapwell ARM887 ulosvedettävä hana ja allas ovat myös messinkiset.

Dekton Rem keittiötaso

Unelmien keittiötason valinta

Edellisessä asunnossamme oli koivutaso. Kaunis, mutta ei enää kiitos. Halusimme kauniin, mutta huoltovapaan ja kestävän tason. Keittiö on koetuksella ahkerasta ruoanlaitosta ja lapsiperheessä ylipäätään. Vastaus oli Cosentinon äärimmäisen kestävä Dekton keittiötaso. Siihen ei imeytyisi punaviinirinkulat, se kestää niin kuumaa, kylmää kuin kulutustakin. Cosentinon Dekton keittiötasot ovat luonnonkivijäljitelmää, joissa on hyödynnetty luonnontuotteita kuten erilaisia mineraaleja, lasia ja posliinia. Tasot valmistetaan Espanjassa ja niitä on saatavilla loputtomassa määrässä sävyjä ja pinnotteita. Me valitsimme lämpimän valkoisen Rem sävyn, jossa on hienostunut marmorimainen pinta. Rem taso on Velvet-käsittelyllä eli pinta on matta ja rusehtavat juovat tuntuvat tasossa pieninä kohoumina. Niin upea!

Blaun Jenni teki alkuun muutamia luonnoksia keittiöstä. Harkitsimme kaakeleita keittiöön, mutta lopulta päädyimme nostamaan Dekton tasoa 10 cm välitilaan. Näin keittiö on mielestäni harmoonisempi osa olohuonetta. Loput välitilasta maalataan näillä näkymin Tikkurilan Pergamentti-sävyllä.

Keittiötaso

Kodinkoneiden valinta
Meille Mielen kodinkoneet olivat selvä ykkösvalinta. Miele on yksi Blau keittiöiden kumppaneista ja Miele on myös Liemessä Unelmakeittiön kumppani. Vanhassa asunnossamme oli Mielen astianpesukone, jota olen ikävöinyt päivittäin sen jälkeen kun muutimme. Kerron vielä erikseen kodinkoneista kun pääsen niiden kanssa tositoimiin, mutta keittiösuunnittelun kannalta yksi merkittävä päätös oli liesituulettimen valinta keittiössämme kun ei ole poistohormia liesituulettimelle. Päädyimme Mielen lieden sisään upotettavaan liesituulettimeen.

Keittiön kulma saadaan hyödynnettyä Le Mans-mekanismilla eli ulos vedettävillä tasoilla, joille saa isot kattilat, pannut ja vuoat. Yläkaapeista löytyy lähinnä säilytystilaa astioille ja ruokatarvikkeille. Edellisessä asunnossamme ei ollut kuivauskaappia. Nykyisen vuokra-asunnon 50-luvun keittiössä kuivauskaappia on lähes kolmen kaapin edestä. Kuivauskaappi tuntui turhalta, joten saimme senkin tilan muuksi säilytystilaksi. Luotan Mielen astianpesukoneeseen, jonka jäljiltä astiat ovat jo aika kuivia sekä Dekton tasoon, jolle voi tarpeen tullen nostaa märänkin astian. Yläkaappeja joudutaan työstämään ja leikkaamaan asennuksen yhteydessä, jotta ne saadaan asennettua palkin mukaisesti.

Keittiön valaistus

Nirso on pyöritellyt keittiön valaistusta joka kantilta insinöörimäisellä innolla ja tarkkuudella. Yläkaapistojen ja avohyllyn alle on tulossa työvalaistukseksi upotetut ledinauhat. Keittiön kattoon on roilottu valmiit paikat kolmelle tunnelmavalaisimelle. Lisäksi tilaan on tulossa kattovalaisin yleisvalaisimeksi. Ideana on että kaikkien valojen kirkkautta ja valkotasapainoa pystytään ohjaamaan kaukosäätimellä, jolloin keittiöön voidaan luoda erilaisia tunnelmia.

Keittiö asennetaan maaliskuun puolessa välissä. En ymmärrä miten pystyn odottamaan sinne asti että näkee keittiön luonnossa. Niin jännittävää!! Kun remontti on valmis ja kaikki kulut selvillä pureudun vielä tarkemmin remonttibudjettiin ja tietysti esittelen uuden upean Liemessä Unelmakeittiön. Sillä välin remontin edistymistä voi seurata Instagramissa @liemessa josta löytyy ”Remontti” kohokohta. Keittiöinspiraatiota kannattaa ruokkia @blauinterior ja @cosentino_finland tileillä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti