Skip to main content
Pinkki pasta

Hyvää ystävänpäivää! Tämä homejuusto-punajuuripasta eli pinkki pasta on ystävänpäivälahjani ja kiitokseni sinulle. Viimeiset viikot ovat olleet yhtä globaalia uunifetapasta-pyöritystä. Kaiken sen keskellä haluan kertoa kuinka kiitollinen olen kun myötäelätte vahvasti mukana. Minulta ei ole jäänyt huomaamatta teidän kokkaukset, kommentit, jaot, tykkäykset ja tägäykset vaikka välillä on tytön pää ollut pyörällä ja äitiäkin ikävä 😀 Tämä uunifetapastan kansainvälinen huomio on tuntunut lähes kansalliselta ylpeydeltä ja minusta on ollut ihana jakaa se teidän kanssa.

Ystävänpäivän pinkki pasta on kaikille sinihomejuuston ja punajuuren taivaallisen yhdistelmän ystäville ja valmistustapahan onkin jo teille vanha tuttu! Nautitaan rakkaiden seurassa tai hemmottele itseäsi.

Homejuusto punajuuri pasta

Ystävänpäivän pinkki pasta

sinihomejuusto
10 pientä punajuurta
oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia
1 dl pastan keitinvettä
350 g pastaa (esim Rummo fusilli)

Siivuta punajuuret pieniksi lohkoiksi. Aseta punajuuret vuokaan. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Mausta sormisuolalla, mustapippurilla ja tuoreilla rosmariinin lehdillä. 

Leikkaa sinihomejuusto sydämen muotoiseksi. Tee keskelle kolo ja aseta sinihomejuusto vuoan keskelle. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 20 minuuttia. Nosta lämpö 220-asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. 

Laita pasta sillä välin keittymään ja muista ottaa pastan keitinvettä sivuun. Ota vuoka uunista ja lorauta heti sekaan 1 dl pastan keitin vettä. Riko juusto ja sekoita pasta joukkoon.

Punajuuripasta

Löydät minut nykyään myös TikTokista nimimerkillä @liemessa . Kaikki hyvän ruoan ystävät ovat tervetulleita seuraamaan!


Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti