Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

Peruna-kaalilaatikko

Hiihtolomaruokaa! Mitä isompi satsi, sitä parempi. Täyteläinen peruna-kaalilaatikko pelastaa hiihtolomapäivän jos toisenkin ja vain paranee seuraavaan päivään. Tänä vuonna koululainen on lomaviikon kotona leirien sijaan ja tiedän jo nyt, että nuorempaa en saa suostuteltua millään ilveellä päiväkotiin jos isosisko jää kotiin. Otamme molemmat suosiolla vuorollamme vapaapäiviä. Olisi kiva viettää ne muutamat hiihtolomapäivät muuallakin kuin keittiössä ja nuuhkaista vaikka raikasta pakkasilmaa hiihtoladulla. Laatikkoruoka kypsyy uunissa itsekseen ulkoillessa.

Perunalaatikko Kaalilaatikko

Kaalilaatikko on kaikkien aikojen suosikkiruokiani. Tyypilliset ohrasuurimot vaihdoin perunaan. Peruna-sipulisekoituksen voi ostaa suosiolla pakasteena aikaa säästääkseen. Kotimainen, Suomen Turussa valmistettu, Planti Cooking Original teki kaalilaatikosta ihanan mehevän ja täyteläisen. Saadakseni jännitystä elämään, kuullotin kaalisuikaleiden seurana fenkolia ja maustoin laatikon tuoreella meiramilla. Planti Cooking Original on saatavilla kahden desilitran pakkauksen lisäksi kuvassakin näkyvässä 7,5 desilitran ”perhekoossa”. Koko pönkkä hulahti helposti sekaan. Siirappia ei sitten sovi unohtaa, se karamellisoi ihanasti kaalin!

Perunakaalilaatikko

Peruna-kaalilaatikko

2 rkl rypsiöljyä
250 g kypsää härkapapuvalmistetta
2 valkosipulinkynttä
1/2 keräkaali (noin 800 g)
1/2 fenkoli
2 rkl siirappia
mustapippuria
suolaa
ruukku tuoretta meiramia
750 g peruna-sipulisekoitus (pakaste)
7,5 dl Planti cooking original 

Tarjoiluun puolukoita

Kuumenna öljy isolla pannulla tai kattilassa ja ruskista härkäpapuvalmiste. Lisää pienitty valkosipuli, ohueksi siivutettu kaali ja fenkoli sekä siirappi. Paista miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia kunnes kaalit ovat hieman pehmenneet. Ota pois liedeltä ja mausta reippaalla suolalla, pippurilla ja tuoreella pienityllä meiramilla.

Sekoita vuoassa peruna-sipulisekoitus, härkäpapu-kaaliseos ja Planti Cooking Original. Paista 180-asteessa noin 1h 20 minuuttia. Tarjoile peruna-kaalilaatikko puolukoiden kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti