Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Kuusamon Juusto

Minttuhyytelö resepti

Terveiset muuton keskeltä! Remonttipöly laskeutunee pääsiäiseen mennessä, jolloin toivon korkkaavani uuden keittiön. Valon ja woltattujen pizzojen lisäksi jääkaapista löytyy jo itsetehty minttuhyytelö, joka kulki mukana muuttolaatikoissa. Itsetehty minttuhyytelö saa makunsa ja värinsä vain aidosta mintusta ja sitruunasta ilman väriaineita. Klassisesti minttuhyytelö nautitaan pääsiäisenä karitsan kareiden ja herkuttelujuustojen seurana. Vuole siivuja Kuusamon Juuston aromikkaasta Vuoristojuustosta tai Savustetusta Goudasta, lusikoi päälle minttuhyytelöä ja pääsiäistä kohti!

Itsetehty minttuhyytelö

Tipsit minttuhyytelön valmistamiseen

Minttuhyytelö resepti on pitkällisen reseptikehityksen lopputulos. Marmeladisokeria kannattaa laittaa vähintään tuo 1,5 dl – se riittää hyytelöitymiseen. Jos haluat hieman tömäkämpää laita 2 dl. Jos haluat juoda minttuhyytelöä laita 1 dl ? Itsetehdystä minttuhyytelöstä ei tule kirkuvan vihreää toisin kuin valmiista elintarvikeväreillä värjätyistä kaupan hyytelöistä. Tuore minttu säilyttää parhaiten värinsä kun lisää mintun vasta kun hyytelö jäähtynyt keittämisen jälkeen. Reseptiin kannattaa käyttää vahvaa tuoretta minttua. Minttuhyytelön valmistamista varten tarvitset puhtaan noin 2 dl vetoisen kannellisen lasipurkin.

Minttuhyytelö ohje

Itsetehty minttuhyytelö

3 dl kotimaista pientuottajan luomu omenamehua
1,5 dl marmeladisokeria
1 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1 puska vahvaa tuoretta minttua

Kuumenna kattilassa omenamehu kiehuvaksi. Revi noin 20 mintunlehteä pienemmäksi. Sekoita joukkoon marmeladisokeri, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja mintunlehdet. Anna poreilla 10 minuuttia. 

Siivilöi liemi ja kaada puhtaaseen hillopurkkiin. Anna liemen jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä. Hakkeloi veitsellä puskan loput mintunlehdet aivan pieneksi silpuksi ja sekoita joukkoon. Anna minttuhyytelön hyytelöityä jääkaapissa yön yli. 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti