Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Planti

Kevättä rinnassa ja pöydässä! Herra Simpukan syntymäpäivät korkkaavat meillä kevään juhlakauden ja heti perään seuraa pääsiäinen. Vohvelikakku on mun helppo go-to kakku, kun haluan nostaa pöytään näyttävän kakun ilman hikikarpaloita. Sulostuttavan vohvelikakun vohvelitaikinan maustoin sitruunankuorella ja unikonsiemenillä Brunssikirjassakin nähdyn sitruuna-unikonsiemenkakun inspiroimana. Vohvelipinon välistä tursuaa sitruunaista, mutta makeaa lemon curdia ja Planti Kauravispistä ja tuoreista vadelmista vatkattu kuohkea vadelmavaahto. Nam!

Vohvelikakku

Salainen ase makeaan leivontaan: kauravispi

Käytän usein makean leivonnan koristeluihin kauravispiä, joka ei ’valahda’ ja vetisty samalla lailla kuin kermasta tehty kermavaahto etenkin ilmojen lämmetessä. Jokaiselle sopivat vegaaniset vohvelit ovat näppärä perusresepti niin suolaisiin kuin makeisiinkin vohveleihin. Kananmunaa ei vohveleihin tarvita kun kaurajuomaan tehdyn taikinan jättää paksuhkoksi.

Koottu vohvelikakku kannattaa nostaa muutamaksi tunniksi jääkaappiin, niin leikkaaminen onnistuu helpommin terävällä veitsellä. Tosin sotkulta ei voida siinä vaiheessa välttyä kun lapset upottavat sormensa vadelmavaahtoon etsiessään vadelmia, heh. Vohvelit voi toki nauttia perinteisestikin erikseen. Pääsiäispöydässä vohvelikakun voisi koristella vadelmavaahdon lisäksi pääsiäiskarkeilla tai suklaamunilla.

Sitruuna-vadelma vohvelikakku

vegaaninen
Ohjeesta tulee 8 kpl vohveleita

5,5 dl Planti kaurajuoma maustamaton
50 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
sitruunan raastettu kuori
3 tl unikonsiemeniä

paistamiseen rypsiöljyä

vadelmavaahto
1 prk Planti Kauravispi Dessert
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia

lisäksi
lemon curdia
vadelmia

Vohveleiden paistaminen
Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Taikinan tulisi olla paksuhkoa, mutta ei liian paksua jotta vohvelit leviävät painaessa raudan kiinni. Tarvittaessa lisää hieman kaurajuomaa taikinaan. Sivele vohvelirauta rypsiöljyllä. Paista vohveleiksi. Nosta valmiit vohvelit ritilän päälle jäähtymään.

Vadelmavaahdon valmistus:
Vatkaa jääkaappikylmä Planti kauravispi vaahdoksi noin viiden minuutin ajan. Lisää sokerit ja vadelmat ja vatkaa vielä hetki.

Vohvelikakun kokoaminen:
Halutessasi laita vadelmavaahto pursotinpussiin. Aseta vohveli kakkualustalle. Pursota vadelmavaahtoa jättäen hieman tilaa reunoille. Koristele muutamalla vadelmalla. Aseta päälle toinen vohveli ja jatka näin kunnes vohveleita on viisi päällekkäin. Koristele vohvelikakku vadelmavaahtopursotuksin ja vadelmilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti