Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Félix Solís Avantis ja Asennemedia

Tiedätkö sen kiusallisen hetken ravintolassa kun tarjoilija maistattaa viiniä ja pöytäseurue tuijottaa? Tiedän jo etukäteen, että nyökkään hyväksyvästi. Rakastan viiniä ja olen oman osani sitä elämäni aikana nauttinutkin, mutta siitä huolimatta tuo tilanne voi olla kuumottava. Viininmaistelun ei pitäisi mielestäni olla liian vakavaa. Oikeita vastauksia ei ole, vaan riittää kun nauttii viinistä, ruoasta ja seurasta. Järjestin kotona astetta rennommat viininmaistajaiset. Laseihin kaadoin perinteikkään, espanjalaisen Félix Solís Avantis viinitalon pääsiäispöytään istuvat punaviinit: Vina Albali Reserva ja Vina Albali Gran Reserva.

Astetta rennommat viininmaistajaiset

Ensinnäkin kaikki osaavat maistaa viinejä. Halutessaan asiaan voi syventyä enemmänkin, mutta viininmaistelun aloittaminen ei tosiaan vaadi mitään erityistaitoja. Kuten sana viininmaistelukin vihjaa, yksinkertaisuudessaan viiniä maistellaan. Maistelin molemmat pääsiäisen punaviinit Liemessä Instagram stooreissa @liemessa . Etukäteen tiesin viinitalon historiasta sen verran, että perheyritys Felix Solis Aventis on perustettu jo 1952 ja on yksi tunnetuimpia viinintuottajia Espanjassa. Sen sijaan en lukenut etukäteen analyyseja viineistä, vaan kommentoin molemmat punaviinit omin sanoin. Katsotaan menikö sinne päinkään mitä asiantuntijat sanovat!

Pääsiäinen punaviini

Vina Albali Reserva (9,98€)

Jennin kommentit: Miellyttävä tuoksu. Keskitäyteläinen nautiskelu- ja seurusteluviini, joka sopii kevyen ruoan ja napostelun kanssa. Marjainen, tanniininen.

Luonnehdinta Alkon sivuilta: Keskitäyteläinen, mehevä, hilloinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, punaherukkainen, kevyen mokkainen.

Nonih! Nappasin kyllä marjaisuuden ja tanniinit. Vina Albali Reserva olisi valintani seurusteluviiniksi tai kevyemmän, keväisen ruoan pariksi. Erittäin hyvä löytö kympin pullojen kategoriassa!

Vina Albali Gran Reserva (12,48€)

Jennin kommentit: Täyteläisempi, aromikas, nahkainen, sopii pääsiäisruokien kanssa loistavasti, mausteinen, oisko tammea!

Luonnehdinta Alkon sivuilla: keskitäyteläinen, vivahteikas, kehittynyt, tanniininen, hapankirsikkainen, karhunvatukkainen, viikunainen, kevyen mustaoliivinen, maitokahvinen, hennon tamminen

Nooh..en kyllä ihan napannut esim. tuota mustaoliivisuutta tai hapankirsikkaa 😀 Joka tapauksessa Vina Albali Gran Reserva oli täysin omaan makuuni niin seurusteluviininä kuin pääsiäisruokien kanssa tarjottavaksi. Hintaansa parempi viini. Ihana! Nautin ja sehän on tärkeintä.

Cheers to pääsiäinen!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti