Skip to main content
Cacio e pepe resepti

Pastaperjantai! Italialainen klassikkopasta cacio e pepe eli mustapippuripasta on yksinkertaisuudessaan täydellinen perjantaipasta. Ostoskoriin ei tarvitse latoa montaa tuotetta, mutta valitse hyvää durumpastaa (tai tee itse tuorepastaa), pecorino-juustoa ja tuoreita kokonaisia mustapippureita. Pecorino Romano on italialainen lampaan täysmaidosta valmistettu parmesaanityyppinen juusto, jota valmistetaan pääosin Sardiniassa, mutta myydään lähes joka marketissa Suomessa. Tuoreeltaan rouhittu mustapippuri on tämän ruokalajin suola – tai siis pippuri!

Cacio e pepe tuorepasta

Tein mustapippuripastan hyvin pitkälle Hannan Soppa-blogin ohjeen mukaan, mutta lorautin mukaan vielä oliiviöljyä. Niinkuin varmaan joka ruokaan!

Cacio e pepe mustapippuripasta

Cacio e pepe resepti

350 g durum- tai tuorepastaa
2 tl tuoretta rouhittua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 dl pastan keitinvettä
200 g pecorinojuustoa
sormisuolaa

Laita pasta keittymään runsaaseen suolattuun veteen.

Kuumenna pannulla rouhittua mustapipppuria muutama minuutti. Lisää öljy ja voi ja paista hetki. Sekoita joukkoon 2 dl pastan keitinvettä ja anna poreilla. Sekoita huolellisesti joukkoon valutettu pasta ja hienoksi raastettu pecorino. Mausta sormisuolalla. Tarjoile vielä päälle rouhitun mustapippurin ja pecorinojuuston kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti