Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Henkell ja Asennemedia

Köyhät ritarit

Terassikauden avajaiset! Uuden kotimme parveke on puiden latvojen korkeudella ilta-aurinkoon, ja halusin ottaa parvekkeesta ilon irti heti auringon langettaessa kevään ensimmäiset lämmittävät säteet. Olohuoneen muuttolaatikkokasa sai siis vielä odottaa ja puin parvekkeen kesäasuun. Parveke on äidin valtakuntaa. Kesäfiilis syntyi kukkasista, joista tosin osan nostan vielä yöksi sisään lämmittelemään. Ostin parvekkeelle myös ruukkuyrttejä, mutta nehän kuolivat hoidossani jo ennen kuin ehdin ottaa ensimmäistäkään kuvaa ? Juhlistin terassikauden avajaisia lasillisella kuohuviiniä, köyhillä ritareilla vaniljavaahdolla ja kuohuviiniraparpereilla. Henkell Trocken Sekt Dry kuohuviinin iskulause on osuvasti ”Making Life Sparkle”✨ Kuohuviinilasin läpi, kesäparvekkeella maailmaa auringonlaskussa tarkastellessa ja remontti vihdoin takana, elämä tosiaan tuntui astetta säihkyvämmältä ja kuplivammalta!

Köyhät ritarit resepti

Kuplivan raikas Sect-kuohuviini

Olen kuivien kuohuviinien ystävä nautin sitä sitten alkujuomana, ruoan tai jälkiruoan kanssa. Saksalainen Henkell on yksi tunnetuimpia kuohuviinivalmistajia. Kuiva Henkell Trocken Sekt Dry on niin sanottu Sekt-kuohuviini. Sektiksi kutsutaan saksalaisia kuohuviinejä. Pääsääntöisesti Sekt-kuohuviinit tankkimenetelmällä. Ne ovat usein raikkaita ja kepeitä, kuten tämä Henkell!

Köyhät ritarit

Köyhät ritarit – kesän ihanin jälkiruoka

Myös köyhät ritarit saivat päällensä hieman tähtipölyä. Vaikka tähtipölyversiossani on vaniljavaahtoa ja kuohuviiniraparperihilloa, niin näiden tekemiseen menee puolisen tuntia kaikkinensa! Köyhät ritarit ovat ihanan simppeli jälkiruoka, johon voi hyödyntää kuivahtaneen leivän tai pullan. Kesällä köyhät ritarit voi koristella kauden marjoilla. Raparperihillon raparperit poimin vielä marketin pakkasesta, mutta pian niitä puskee puutarhoissakin. Karamellisoitunut raparperihillon maustoin vaniljatangon siemenillä ja kanelilla. Tarkan makuaistin omaavat voivat löytää samaa vaniljaisuutta myös kuohuviinistä kuten myös päärynän ja omenan vivahteita.

Kesä kuohuviini

Köyhät ritarit ja kuohuviiniraparperit

8 kpl

8 palaa ranskanleipää
1 kananmuna
2 dl täysmaitoa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen

Vaniljavaahto:
200 g mascarponea
2 dl vispikermaa
1/ 2 vaniljatangon siemenet
2 rkl sokeria

Kuohuviiniraparperit:
250 g raparperia (tuore tai pakaste)
nokare voita
1 dl ruokosokeria
1 dl Henkell Trocken Sekt Dry kuohuviiniä
1/2 vaniljatangon siemenet
0,5 tl kanelia

Koristeluun:
Tuoreita vadelmia

Kuohuviiniraparperien valmistus:
Kuumenna pannulla nokare voita. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä pikkulusikalla. Säästä puolet siemenistä vaniljavaahtoon. Laita kaikki ainekset pannulle, myös avattu vaniljatanko, ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehminneet ja nestettä haihtunut. Anna jäähtyä.

Vaniljavaahdon valmistus:
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa kevyesti joukkoon mascarpone. Mausta vanijatangon siemenillä ja sokerilla. Säilytä vaniljavaahto jääkaapissa.

Köyhien ritareiden paistaminen:
Sekoita maito, kananmuna ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita. Dippaa leipäsiivut juuri ennen paistamista molemmin puolin munamaitoon. Paista keskilämmöllä molemmin puolin noin 3 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniisti paahtuneet. Kääntäessä kannattaa lisätä leivän pohjalle vielä nokare voita, ettei leipä tartu pannuun kiinni.

Kesäinen jälkiruoka

Liemessä noudattaa Valviran ohjeistusta alkoholimainonnasta, ja alkoholia koskeva kommentointi poistetaan. Muuten sana on vapaa ja ilahdun jokaisesta kommentista! ?

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti