Skip to main content

Kukkakaalitacot

Viikonloppu goals: kukkakaalitacot ja makuuhuoneen sängyn kokoaminen. Kukkakaalitacot check, mutta valitettavasti joudumme vielä jatkamaan patjoilla nukkumista. Rottinkisängystä puuttuu yksi 12 mm x 60 mm puutappi, jota ei tietenkään löydy juuri tuossa koossa Suomen maaperältä. Päädyimme tilaamaan 100 kpl pussin puutappeja Amazonista, niin sitten on puutappeja loppuelämäksi. Loppuelämän kumppanuutta ennustan myös kukkakaalitacoille. Niin freesi viikonlopunaloitus!

Kukkakaalitacot resepti

Kukkakaalitacot slow vai fast food – sinä valitset

Olin jo jonkin aikaa haaveillut kukkakaalitacoista. Pyörittelin hetken päässäni kukkakaalien valmistusta kunnes tajusin, että yritän turhaan keksiä pyörää uudestaan. Leivitetyt ja mausteiset kukkakaaliwingsit ovat täydellisiä sellaisenaan tacojen väliin. Täydelliset tacot eivät mielestäni ole välttämättä raskasta mättöruokaa, vaan niihin sopii freesit salaatit, yrtit ja soosit lisukkeeksi. Täytin kukkakaalitacot varhaiskaalisalaatilla, hummuksella, murustetulla fetalla, tuoreella jalopenolla ja itsetehdyllä mango-chilikastikkeella.

Sitten vinkki hätäisille! Kukkakaaliwingsit voi ostaa myös pakasteena valmiina. Kaupan hyllystä löytynee myös valmis mango-chilikastike. Soosikauppa.fi näköjään just nyt loppu, mutta esimerkiksi veikeän näköinen Skånsk Chili Mango Habanero Hot Sauce toimisi varmasti loistavasti. Tai sitten vaan mango ja chili porisemaan, ei se vaadi sen kummempaa ja yhdestä satsista riittää iloa pitkään. Huomaan truuttaavani mango hot soossia nyt ihan joka paikkaan!

Kukkakaalitacot

Kukkakaalitacot

8 kpl / 4 hlö

8 pehmeää maissitortillaa
Kukkakaaliwings (resepti linkin takaa)

Varhaiskaalisalaatti:
1/4 (250 g) varhaiskaalia
2 porkkanaa
1/2 fenkoli
1 dl ranskankermaa
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 tuore medium tulinen chili
nippu tuoretta korianteria
2 rkl seesamöljyä (tai oliiviöljyä)
suolaa
pippuria

Lisäksi:
hummusta (esim. Lidlin tai Baban)
mango-chilikastiketta
fetamurua
tuore vihreä jalopeno chili

Valmista kukkakaaliwingsit reseptin mukaan.

Suikaloi varhaiskaali ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi,. Raasta porkkanat hienoksi. Hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Kokoa tacot levittämälle pohjalle hummusta, wingsit ja loput sörsselit!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti