Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Pentik ja Asennemedia

Hollandaisekastike

Uusia kevättuulia! Neljä viikkoa sitten rojautimme kaksi rekallista muuttolaatikoita uuteen kotiin. Pahvilaatikkokasa olohuoneessa ja ympäri asuntoa levittäytyneet isommat ja pienemmät projektit muistuttavat vielä muutosta. Olen asettanut maltillisen tavoitteen saada edes jotakuinkin valmista kesään mennessä – tai edes kesän aikana. Olen tehnyt töitä lähes yksinomaan kotoa käsin viime keväästä lähtien. Uudessa kodissa odotti kovasti kaivattu työhuone. Asunnon vanha keittiö muuntautui remontissa minun ja Nirson jaetuksi työhuoneeksi. Oma puolikkaani toimii työpisteenäni ja kotistudiona. Huoneeseen siivilöityy iltapäivästä kaunis valo, joka inspiroi taas kaivamaan kameran esiin. Työhuoneessa astia-aarteeni ovat löytäneet oman paikkansa maalaamastani lasivitriinistä. Kuvauspöydän virkaa toimittaa vanha vintage-pöytä, johon katoin minibrunssin 50-vuotis juhlavuotta viettävän Pentikin kevätuutuuksilla.

Hollandaisekastike parsalle

Klassikon ainekset

Keväinen minibrunssi syntyy klassikon aineksista: hollandaisekastike, parsaa, tuoretta rakuunaa ja hapanjuurileipää. Parsaleivät tarjoilin ajattomilta Pentik Valkea sarjan lautasilta. Samaa klassista ajattomuutta edustaa graafinen, Lasse Kovasen suunnittelema Arkki-vaasi, johon saa kesän kukkaset näyttävästi esille. Pelkästään pöytäliinaa vaihtamalla voi siirtyä tunnelmasta toiseen. Keväinen, myöskin Lasse Kovasen suunnittelema Vaahtera-kuosi vihreässä värissä suorastaan huutaa kevättä. Suunnittelijan mukaan Vaahtera-kuosi kuvastaa heräävän kevään raikasta vehreyttä, joka on pian käsillä. Voin jo kuvitella Vaahtera-pöytäliinan kesän puutarhajuhliin. Olen niin viehättynyt vihreästä, että joudun jopa toppuutella itseäni, etten valitsisi vihreää ihan joka paikkaan sisustusvimmassani ? Vihreää löytyy myös brunssijuomasta Herttua kuohuviinilaseissa. Kiwi bellini valmistuu suoraan lasiin. Pohjalle lusikoidaan kiwisosetta ja päälle kaadetaan kuohuviiniä.

parsa kastike

Kuvien Pentik tuotteet

Vaahtera-pöytäliina 145 x 250 cm
Arkki maljakko
Herttua kuohuviinilasi
Valkea lautanen 18 cm
Valkea lautanen 21 cm

Juhlavuoden kunniaksi kaikkien Pentik-tarinansa jakaneiden kesken arvotaan joka kuukausi 100 € Pentik-lahjakortti. Sykähdyttävimmän tarinan kertoja saa kutsun vierailulle Posiolle. Lisätietoa ja osallistumisohjeet löydät Pentik 50-sivuilta.

hollandaisekastike vappu parsa resepti

Hollandaisekastike on mainettaan helpompi

Parsaleivät ja hollandaisekastike toimivat niin brunssille, lounaaksi kuin hemmotteluaamiaiseksi. Hollandaisekastikkeen valmistusta ei kannata pelätä. Kunhan pitää vispilän heilumassa, ja ei samaan aikaan yritä tehdä muuta, kuten räplätä kännykkää. Silloin lopputuloksena on munakokkelia, trust me. Parsat ja leipäsiivut paistoin parilalla, mutta tavallinen paistinpannu ajaa oikein hyvin asian.

hollandaisekastike ohje

Parsaleivät ja hollandaisekastike

4 kpl

4 siivua hapanjuurileipää
8 parsatankoa
rypsiöljyä
tuoretta rakuunaa

Hollandaisekastike:
150 g voita
3 munan keltuaista
2 rkl vettä
ripaus suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

Leikkaa parsoista kova pääty pois. Sipaise pannulle tai parilalle rypsiöljyä. Paahda leipäsiivut ja parsat kuumalla pannulla tai parilalla muutama minuutti per puoli.

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Laita sivuun hieman jäähtymään.

Vesihaudetta varten kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Nosta päälle esimerkiksi metallinen kulho, jossa valmistat kastikkeen. Erottele munan valkuaiset ja keltuaiset. Vispaa kulhossa keltuaiset ja vesi ja nosta se vesihauteeseen. Vispaa koko ajan, kunnes seos vaahtoutuu ja paksunee. Nosta kulho pois vesihauteesta ja lisää voi ohuena nauhana vähän kerrallaan joukkoon koko ajan vispaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös silputa tuoretta rakuunaa hollandaisekastikkeen joukkoon.

Tarjoile hollandaisekastike heti paahdettujen leipien, parsojen ja tuoreen rakuunan kera.

hollandaise kastike

Kiwi bellinit

4 lasillista

2 kypsää kiwiä
6 dl kuohuviiniä

Kuori ja paloittele kypsät kiivit. Survo hienoksi soseeksi sauva- tai tehosekoittimella. Lusikoi lasien pohjalle kiwisosetta. Kaada päälle kuohuviiniä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti