Skip to main content
Kierremunkit

Tulevien päivien ruokavalio! Vappu on korkattu vadillisella itsetehtyjä munkkeja. Keiju rypsiöljylle yhteistyössä kehittämäni kierremunkit aiheuttivat sen verran ihastusta @liemessa Instagramin puolella, että päätin näpytellä reseptin myös blogiin talteen ja vappuiloksi. Tässä Liemessä täsmävinkit munkkien paistoon ja ohje hauskojen kierremunkkien tekemiseen!

Kierremunkit ohje

Vinkit munkkien paistamiseen

  • Munkkien paistamiseen tarvitset:
    – Liemessä paras pullataikina
    – 1,5 litraa rypsiöljyä
    – paksupohjaisen teräskattilan tai valurautapadan
    – paistolämpömittarin
    – reikäkauhan (käytin perunasurvinta)
    – leivinpaperilla vuoratun ritilän jonka päälle nostaa munkit
    – sokeri-kaneliseosta koristeluun
    – varotoimenpiteinä kattilan kannen. Mieheni kiikutti paikalle vielä varmuudeksi sammutuspeitteen 😁
  • Leivo pullataikinasta pullia normaaliin tapaan ja tee kohonneisiin pulliin sormella reikä jos teet perinteisiä reikämunkkeja. Postauksen lopussa ohje miten tehdä kierremunkit!
  • Optimi munkinpaistolämpötila on 170-180 astetta. Testaa ensin pienellä nokareella taikinaa. 
  • Paista 2-3 munkkia kerrallaan, ensin noin 2 minuuttia, käännä munkit ja vielä noin 1-2 minuuttia kunnes munkit ovat kauniin ruskeita.
  • Nosta munkit reikäkauhalla ritilän tai talouspaperin päälle. Kierittele munkit heti kuumiltaan sokeri-kaneliseoksessa, jolloin se tarttuu munkin pintaan. Nauti tuoreena siman kera!
Munkki resepti

Parhaat ideat syntyvät vahingossa…tai pakon edessä

Tarkoitukseni oli alunperin tehdä kierremunkit tangoiksi, kuten tähän asti näkemissäni kierremunkki resepteissä. Tangot kuitenkin lähtivät helposti purkautumaan jo pellillä. Niinpä päätinkin nipistää kierremunkit perinteisen munkin muotoon reikämunkeiksi. Näistä tuli lopulta tosi suloisia!

Kierremunkit resepti

Kierremunkit how-to

Ota pullataikinasta pala, n. 80 grammaa. Muovaile käsin pullataikinasta 30 cm pitkä ohut tanko samaan tapaan kuin pienenä muovailtiin muovailutaikinasta 🙂 Nipistä taikinatangon päät yhteen ja pyöritä kierteelle molemmista päistä kierittäen vastakkaisiin suuntiin. Nipistä päät toisiinsa kiinni. Nipistäkin tiukasti, muuten munkki purkautuu paistettaessa. Anna kohota liinan alla 30-60 minuuttia. Paista munkeiksi rypsiöljyssä.

Kierremunkkivideo löytyy nyt @liemessa kohokohdista!
(video tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Keiju rypsiöljyn kanssa)

Kierremunkit

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti