Skip to main content
sahramipasta

Nirso teki äitienpäivän kauppareissun ja kalatiskiltä oli lähtenyt mukaan kilo sinisimpukoita. Kaupan päälle Nirso oli saanut kauppiaalta sahramisimpukoiden reseptin. Äidin viinipullojemmasta löytyi sopivasti avattu kuiva valkoviini. Päätimme valmistaa simpukoista ruokaisan pastan samalla metodilla kuin aikoinaan kokkaamani simpukkapasta. Pasta esikeitetään, jonka jälkeen sen annetaan kypsyä loppuun höyrystettyjen simpukoiden sahrami-viiniliemessä. Pasta imi ihanasti itseensä sahramiliemen – niin värin kuin maunkin. Pieni säätö, mutta ehdottamasti sen arvoinen!

Sahramipasta resepti

Simpukat jakavat mielipiteitä

Simpukat jakavat mielipiteitä. Perheemme sisältä löytyy kolme, jotka rakastavat simpukoita. Simpukat taitavat jopa olla Minin lempiruokia. 7-vuotias Herra Simpukka sentään suostui maistamaan yhden simpukan, mutta sylkäisi simpukan nopeasti takaisin lautaselle. Instagramissa @liemessa kysyin haluatteko reseptin blogiin. Yleensähän kaikki on ihqua ja 99% haluaa reseptit. Nyt jako ei ollut yhtään niin selkeä. 66 % halusi reseptin ja 34 % jättäisi väliin tällä kertaa. Enemmistö jyrää, joten tässä resepti meille jotka rakastavat simpukoita!

sahramipasta simpukoilla

Kolme yhden hinnalla

Kolme yhden hinnalla! Samasta reseptistä saat pienillä muokkauksilla kolme reseptiä: sahramipasta simpukoilla, sahramipasta tai sahramisimpukat. Voit valmistaa sahramipastan ilman simpukoita. Jätä silloin vain simpukat pois reseptistä, mutta seuraa muuten reseptiä. Voit myös valmistaa pelkät sahramisimpukat. Silloin skippaa pastan keitto ja nauti simpukat esimerkiksi hapanjuurileivän kera.

Sahramipasta simpukoilla

1 kg sinisimpukoita tuoreena tai pakasteena
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
0.25 g sahramia
5 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
500 g durumpastaa
tuoreita yrttejä esim. oregano tai timjami

Esikäsittele simpukat. Puhdista simpukat kylmän veden alla harjaamalla. Heitä pois rikkoutuneet tai aukinaiset simpukat.

Kuullota runsaassa oliiviöljyssä pienittyä sipulia, valkosipulia, chiliä ja sahramia 5-10 minuuttia. Nosta hieman lämpöä ja lisää valkoviini. Anna poreilla muutama minuutti.

Lisää simpukat ja sekoita kevyesti. Laita kansi päälle ja kypsennä simpukoita 6-8 minuuttia. Sekoittele välissä muutaman kerran. Simpukat ovat valmiita kun ne ovat avautuneet. Heitä pois kiinni jääneet simpukat.

Esikeitä sillä välin pastaa 5 minuuttia. Ota 2 dl pastan keitinvettä sivuun.

Kaada simpukoiden liemi siivilän läpi pastakattilaan. Lisää myös 2 dl pastan keitinvettä. Keitä pastaa vielä noin 5 minuuttia käännellen. Kaada pasta liemineen takaisin simpukkakattilaan ja sekoita. Tarjoile tuoreiden yrttien kera heti.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti