Skip to main content
Tahini-banaanikakku

Tahini-banaanileipä! Tai mitä siitä oli jäljellä. Jätin lämpimän leivonnaisen keittiöön jäähtymään, sillä välin kun kävin vetämässä sieraimet täyteen siitepölyä kevätillassa. Läheisessä puistossa kukki kirsikkapuu. Oman talon piha oli suorastaan räjähtänyt vihreäksi. Rodopuiston kukat olivat vielä nupullaan. Palatessani puolet banaanileivästä oli jo hävinnyt parempiin suihin, mutta ehdin sentään napata hätäisen kuvan lopuista murusista.

Banaanikärpäset pörräsivät tiskipöydälle unohtuneiden banaanien ympärillä siihen malliin, että kaivoin esiin luotto banaanileipä reseptini. Tällä kertaa lusikoin taikinaan myös tahinia, jota myös usein unohtuu johonkin kaapin perälle. Tahinista tulee kosteutta ja ihanaa syvyyttä makuun. Ruokosokerista tulee leipään tahmaista karamellisuutta. Tämä on niin mehevä, että se menee ihan sellaisenaan kahvin kanssa. Toisinaan sipaisen maustamatonta tuorejuustoa päälle. Lapset herkuttelivat banaanileipäsiivut vaniljajäätelön ja marjojen kera.

tahini banaanikakku

Tahini-banaanileipä

1 1/2 dl fariinisokeria
3 1/2 dl luomuvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
ripaus sormisuolaa
3 kypsää luomubanaania
2 rkl tahinia
2 luomumunaa
0,5 dl oliiviöljyä

Koristeluun: banaaninpuolikas

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa kypsät banaanit haarukalla ja sekoita banaani, tahini, munat ja oliiviöljy. Lisää kuivat aineet.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun vuokaan. Koristele banaaninpuolikkaalla. Paista uunin alatasolla 40 minuuttia. Nosta lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pinta hieman karamellisoituu. Anna jäähtyä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Emmi Niemelä sanoo:

    Heippa!
    Innostuin leipomaan herkuliselta vaikuttavaa tahini-banaanileipää. Jokin meni pieleen ja leivästä tuli littana, sitkas ja jotenkin kumman taikinainen. Tein uuden ja vaihdoin leivinjauheen soodaan. Täydellistä. Tällä toimii. Jäin miettimään, oletko itse saanut happaman taikinan toimimaan ohjeeseen kirjatulla leivinjauheella?

    • Jenni sanoo:

      No voi ei! Olen itse käyttänyt banaanileipään ”aina” leivinjauhetta onnistuneesti ja tälläkin kertaa. Muistelen että ehkä joskus laittanut molempia tähän tai vastaaviin kakkuihin. Mutta siis, kiitos tästä palautteesta ja vinkistä. Aion kokeilla ensi kerralla sodalla ja katsoa tuleeko erilaista. Outoa, että näin on käynyt, mutta hyvä, että sait (lopulta) toimimaan!

Jätä kommentti