Skip to main content

Heitimme lapset Turkuun mummun ja tädin hoiviin. Käytimme tilaisuuden heti hyväksi varaamalla kitchin prinsessahuoneen Park hotellista. Kaksikymmentäneljä tuntia aikaa kesäisessä Turussa ihan kahdestaan. Minne mennä? Mitä syödä? Kysyin teiltä ja paljastitte @liemessa Instagramissa parhaat vinkit kesäiseen Turkuun. Alla listattuna usein toistuneet Turku vinkit, joista ehdimme kokea hämmentävän paljon vain vuorokauden aikana. Niin paljon jäi silti nähtävää ja syötävää takataskuun, että kaivan tämän vinkkilistan varmasti esiin taas ensi kesänä.

Myönnettävä se on: Turku on ihan paras kesäkaupunki! Kaikki on lähellä ja jotenkin kompaktia. Aurajoen ranta herää kukoistukseensa kesällä ja pelkästään sen varrella voisi viettää kokonaisen kesäpäivän. Joen varrelta löytyy useampi maininnan arvoinen ravintola unohtamatta vierasvenesatamaa. Toinen mielenkiintoinen spotti on Turun harjalle vanhasta vankilasta kuoriutunut Kakolanmäki, jonne kannattaa nousta Aurajoelta vaijerin varassa funikulaarilla. Kolmas ja mielestäni elämyksellisin ravintolakohde kesäaikaan on Ruissalon telakka, jonne pääsee vesibussilla Aurajokea pitkin. Kesäreissussa käytännössä pakollista on myös lasilliset ja purtavaa Kirkkopuiston terassilla.

Turku ravintola Hygge

Turun ravintolavinkit

Ravintola Hügge
Sunnuntailounaan nautimmekin joen varrella kasvisravintola Hyggen terassilla. Viereisessä Tiirikkalassa kertyi keskipäivällä jonoa brunssille. Meidän teki matkaamisen jälkeen mieli kunnon suolaista ateriaa. Hyggen kasvisburgeri porkkana-inkivääripihvillä oli todella loistava. Nirson munakoiso schnitzel, chilinuudelit ja flatbread grillatulla porkkanahummuksella eivät nekään jättäneet nälkäiseksi.

Kakolanruusu
Kakolanmäen vanhalla vankila-alueelle on noussut asuntojen lisäksi ravintolatarjontaa. Ravintola Kakolan ruusu oli muuttanut vanhan vankila-alueen sisällä sitten viime käynnin. Kakolan ruusu sai paljon suosituksia, joten uskaltaisin suositella sitä edelleen unohtumattomalle illalliselle. Kynttiläillallisen lisäksi Kakolasta löytyy panimo KBC Taproom, jossa napolilainen pizza huuhdellaan alas oluella, hotelli ja pian avautuva kylpylä. Visiitillä jäin ainoastaan ihmettelemään mihin kaikki vehreys oli kadonnut pelkällä kuumaa hohkaavalla asfaltilla päällystetyltä sisäpihalta?

Pizzan himoon muista myös Turun kauppahallin aito napolilainen 450°C, jokivarren klassikko Tintå, välimerellinen Gustavo tai Taivassalon Hakkenpäässä vanhan sahan rannassa sijaitseva Lilla Pärlan. Parhaimmillaan pizza otetaan laatikossa mukaan ja nautitaan Aurajoen rannalla.

Turku ravintola Nooa

Ravintola Nooa
Kalapuikkoja ja mocktaileja! Illallispaikan valinta on aina haastavaa ja sitä se on erityisesti sunnuntaisin. Turusta hyvistä ruokapaikoista on ylitarjontaa, joskin osa ravintoloista on jo koettukin. Tällä kertaa meitä kestitsi ravintola Nooa vierasvenesatamassa. Ravintolan kattoterassilta aukeaa upeat näkymät Aurajoen rantaan. Nirso paikkasi kasvislounaasta seurannutta proteiinivajettaan tartarilla. Astetta paremmat ”kalapuikot ja muusi” fenkolisalaatilla sekä mocktailit olivat nappivalinta helteiseen iltaan.

Illallista myös: monen teistä Turun parhaaksi ravintolaksi nimeämä Nerå, kasvisravintola Kuori, saaristolaishenkinen Oobu ja italialainen Sergio’s.


Ruissalon telakka
Älä poistu Turusta pyörähtämättä Ruissalon telakalla! Turun vanhassa veneveistämössä palvelee useampi ravintola. Ruissalon telakalle pääsee Turun keskustasta kätevimmin Aurajokea pitkin vesibussilla. Siinä vaiheessa kun keksimme lähteä telakalle, katselimme päivän viimeisen vesibussin lipumista ohitsemme. Vuokrasimme kaupunkipyörät ja sulattelimme illallista fillaroimalla rapiat 12 kilometriä telakalle ja Ruissalon maisemissa.

Turku ravintolat

Zaké pizzerian artesaanipizzat olisivat houkutelleet, jos napani ei olisi jo pullahtanut ulos. Oikaisimme siis jälkkärilistaan. Tiramisu ja mansikkajäde maistuivat oikein makoisilta terassilta avautuvaa merimaisemaa katsellessa. Upeasta Ruissalon telakan miljööstä löytyy myös ravintola Tenlen, joka sai kehua erityisesti grillimenusta. Tenleniin lähtee pöytävaraus seuraavalla Turku-reissulla!

Jos nälkä yllättää jo pyörämatkalla, nappaa burgeri Turun Linnan takaa löytyvästä Linna Burger kiskasta.

Turun kahvilavinkit

Bageri Å
Iltapäivän kofeiiniannoksen kävimme hakemassa Kakolanmäen leipomo-kahvilasta. Bageri Å:sta kannattaa napata mukaan niin croissantit, leivät kuin perjantaipizzaa varten valmis hapanjuureen tehty pizzataikina! Me istahdimme pienelle kahvilaterassille vankila-alueen sisäpihalla nauttimaan kahvit ja paakelsit.

Nauti kahvit myös: kesäkahvila Cafe Ankka ja kuulut munkit, pala Pariisia ja vuoden baristan kahvit taidekahvila Cafe Artissa Aurajoen varrella, tuaret vast jauhettuu kaffet ja gaggui kaffela Gaggui ja viikonloppubrunssi Turun Taidemuseon Café Victorissa.

Turku parhaat kahvilat

Et sä mittää viinil tulis?

Kirkkopuiston terassi
Tänne! Mahtavaa pop-up meininkiä puistossa! Tuomikirkon edustalle torille levittäytyy kesän ajan juomakontteja ja fast food truckeja. Juomat ja ruoat voi napata mukaansa ja nauttia ne aidatun kirkkopuiston viilentävässä varjossa. Suuntaa tänne lasilliselle, burgerille tai molemmille! Terassi on auki joka päivä klo 10-00. Keskiviikkoisin soi jazz.

Suupielet kostuttaa myös urbaani Crane22 Telakkarannassa ja Wiklundin Walo kattoterassi parhailla kaupunkinäkymillä. Kirkkopuiston lisäksi ehdottomasti eniten mainintoja sai Turun salainen keidas eli Puerto Rica osoitteessa Piispankatu 15, joka tarjoilee myös ruokaa.

Turku kesävinkit

Strolling around

  • Aurajoen ranta ja vierasvenesatama
  • Turun linna ja Suomen joutsen – perinteiset turrenähtävyydet
  • Låna vene – nauti kesäpäivästä ja vaikka piknikistä omalla sähköveneellä pitkin Aurajokea. Vuokra 1 tunti / 69 €.
  • WAM: Anu Pentik – alussa oli siemen – Anu Pentikin näyttely Wäinö Aaltosen museossa
  • Ruissalo – Vesibussilla, bussilla tai fillarilla Ruissalon luontoon hengähtämään. Piipahda samalla Cafe Mainingissa ja syömässä Ruissalon telakalla.
  • Portsa ja vanhat puutalot – parasta ajanvietettä Turussa on katsella ihmisiä Aurajoen varrella ja ihastella vanhoja puutaloja ympäri Turkua. Suosittelen auringonlaskukävelyä Portsaan!
Turku matkavinkit

Kaikki Turku vinkit ovat tervetulleita! Jätä omasi kommenttiboxiin muidenkin iloksi ☺️Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Minna sanoo:

    Cafe Qwenselin afternoon tea on yhtä ihana kuin kahvilan miljöö, lämmin suositus!

Jätä kommentti