Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Filos ja Asennemedia

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

”Kyllähän kasvisruokaa syö, jos se on näin hyvää”, Nirso hykertää tyytyväisenä. Kesäkurpitsa-halloumipihvit eivät olleet ruokapöydässämme ensimmäistä kertaa, eivätkä varmasti viimeistä. Kotimainen kesäkurpitsa sesonki on nyt kuumimmillaan ja kilohinnat edullisimmillaan, joten suosittelen lunastamaan loppukesän edullisimman äkkilähdön Kyprokselle näillä herkullisilla halloumi-kesäkurpitsapihveillä. Kesäkurpitsa-halloumipihvit syntyvät vain muutamasta raaka-aineesta. Yksinkertaisimmillaan riittää raastettu kesäkurpitsa, raastettu Filos halloumi, muna ja mausteet. Kyproslainen Filos halloumi tuo kasvispihveihin makua, suolaisuutta ja rakennetta. Suolaisten pihvien seuraksi tein nopean kolmen yrtin jogurttikastikkeen kreikkalaisesta jogurtista ja parvekkeen yrttikokoelmasta.

Kesäkurpitsa halloumipihvit

Hallo halloumi!

Halloumi sopii grillattavaksi, paistettavaksi, salaatteihin, pastaan, leipiin, lisukkeeksi ja tosiaan raastettavaksi. Filos halloumi valmistetaan Kyproksella, missä kuulemma myös halloumin raastaminen ja keittäminen on yleistä! Omassa keittiössä halloumia on tullut käytettyä eniten hampurilaisen ja tacojen täytteenä paistettuna tai grillattuna sekä halloumi-kasvispellissä uunissa. Näin kesällä voisi maistua myös halloumi-vesimelonisalaatti Filos Deluxe tummalla balsamicokastikkeella!

Kesäkurpitsa halloumipihvit

Vinkki! Halloumi-kesäkurpitsapihvien optimilämpötilan ja paistoajan löytää kokeilemalla. Tärkeää olisi paistaa pihvejä sen aikaa, että kasvikset ehtivät hieman kypsyä ja halloumi sulaa sitoen pihvejä. Paistopinta saa ruskistua kunnolla, ennen kuin käännät pihvit.

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 pkt (200 g) Filos original halloumi-juustoa
2 munaa
4 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa

Raasta kesäkurpitsa, porkkana ja Filos Halloumi karkeaksi raasteeksi. Puristele kesäkurpitsaraasteesta ylimääräinen neste. Sekoita kaikki ainekset. Paista kesäkurpisa-halloumipihvit kuumahkolla pannulla reippaassa rypsiöljyssä. Paista noin 3 minuuttia per puoli.

Kolmen yrtin jogurttikastike

1 prk (150 g) Filos kreikkalainen jogurttia 8%
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 dl yrttejä esim. basilikaa, timjamia ja minttua
mustapippuria
ripaus suolaa

Hienonna yrtit. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki ainekset.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti