Kaupallinen yhteistyö Heimon Kala
Tottakai just kun saat grillin syttymään, niin alkaa jumalaton vesisade. Kaminan näköinen grillimme savusi keskellä mummonmökin pihaa Pietarsaaressa. Onneksi meidän piti Idan kanssa lähinnä saada perunavartaiden ja kasvisten pintaan grillauksen makua savusiian kaveriksi. Tosiaan miten freesi, kesäinen ja helposti toteutettavissa oleva kesäruoka: savusiikalauta. Näitä 600 gramman Saaristomeren savusiikoja saa siis ihan valmiina paketissa. Niin näppärä vaikkapa mökille.
Katsopa ensi kerralla kasvis- ja hedelmäosastoa grillin huuruisten lasien läpi. Mitä EI voisi grillata? Me heitimme, kirjaimellisesti, grilliin kaiken maailman kasviksia: sipuleita, parsaa, retiisejä ja nektariineja. Leipäjuusto oli vähän random valinta, mutta ostan sitä aina kun käyn nälkäisenä kaupassa 😀 Se kyllä sopi tuohon kokonaisuuteen yllättävän hauskasti – makupariksikin nektariinille. Kotimaisten uusien perunoiden kultakausi on starttaamassa, joten perunavartaita pitääkin pian vedellä kaksin käsin.
Savusiika ja perunavartaat
1 pkt (600 g) Saaristomeren savusiikaa
perunavartaat
8 kpl / 4 hlö
32 kpl uusia perunoita
16 kpl ruusukaaleja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
4 grillitikkua
Esikeitä perunat ja jätä hieman napakoiksi. Pujota grillitikkuihin vuorotellen peruna ja halkaistu ruusukaali. Sivele oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa.
Lisäksi laudalle:
sitruunasiivuja
kevätsipulia
retiisejä
nektariineja
parsaa
mummonkurkkuja
leipäjuustoa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!