Kaupallinen yhteistyö Verso Food
”Äiti mä ahmin tän. Mä aina ahmin jos ruoka on tosi hyvää.” Spontaani viikkorahalla lahjomaton kommentti Miniltä upottaessaan haarukkansa härkislasagneen. Olin pohtinut ääneen mitäs hyvää koko perheen ruokaa sitä taas tekisikään Härkiksestä. Nirso huikkasi ”lasagnea”. Härkislasagne on kyllä löytynyt meidän ruokapöydästä aikaisemminkin, mutta nyt halusin tehdä siitä niin herkullisen version kuin ikinä osaisin.
Pannulla ruskistettu Härkis sekoitetaan valkosipulilla ja uudella lempparyrtillänii eli salvialla maustettuun tomaattikastikkeeseen. Monimutkaisen juustokastikkeen sijasta ihanaa kermaisuutta tuo munakoisolasagnestakin tuttu mascarpone. Komeuden kruunaa lasagnen päällä uunissa paahtuvat terttukirsikkatomaatit. Taisin ahmia itsekin!
Netti pullollaan reseptejä sitä kuvittelisi, ettei näille perusresepteille ole kysyntää. Asia on juurikin päinvastoin. Ihmiset hukkuvat tietoon kun pitäisi nyt vaan saada sitä ruokaa tehtyä. Olen useammassa kasvisruokaryhmässä Facebookissa ja päivästä toiseen kysytään arkiruokavinkejä – erityisesti koko perheelle.
Olen myös pohtinut miten vaikea ihmisten kulutustottumuksia on muuttaa. Tieteellisenä otantana nyt vaikka minä itse. Pidän itseäni kohtuullisen kokeilunhaluisena ja avoimena ruoan suhteen. Kuinka paljon se kuitenkin vaatiikaan, että joku tuote jää arkiseen jatkuvaan käyttöön ja löytää tiensä säännöllisesti ostoskoriimme. Härkäpavusta tehty Härkis on harvoja kasvisproteiinituotteita jolle näin on käynyt vuosien saatossa. Siinä on vain niin moni asia kohdallaan: maku, rakenne, helppokäyttöisyys ja ravintoarvot. Mutta varoitus! Härkislasagne saattaa aiheuttaa ahmimista!
- Lisää kasvisreseptejä
- Lisää arkiruokia
- Lisää Härkis-reseptejä
Vinkki! Lisää halutessasi lasagneen paahdettuja kasviksia esimerkiksi kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Sivele kasvikset oliiviöljyllä ja paahda 20-30 minuuttia uunissa 180-asteessa.
Härkislasagne uunitomaateilla
tomaattikastike
2 tlk (á 400 g) kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
6 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
10 salvianlehteä
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt (250 g) Härkis Original härkäpapuvalmistetta
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
250 g mascarponejuustoa
100 raastettua parmesaania
9 lasagnelevyä
250 g terttukirsikkatomaatteja
Murskaa säilötyt tomaatit käsin kattilassa. Lisää joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet ja mausteet. Anna maustua.
Kuullota sipuli pannulla rypsiöljyssä. Lisää Härkis ja ruskista. Lisää tarvittaessa hieman rypsiöljyä. Sekoita Härkis tomaattikastikkeen joukkoon.
Lado vuoan pohjalle lasagnelevyjä, härkis-tomaattikastiketta, mascarponejuustoklönttejä ja raastettua parmesania. Päällimmäiseen kerrokseen ripottele päälle hieman reippaammin parmesaania.
Sudi terttukirsikkatomaatit oliiviöljyllä ja nosta lasagnen päälle. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa 40 minuuttia. Nosta lämpö lopuksi 200-asteeseen grillivastuksella ja paista vielä 10 minuuttia.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! 🙂
Voi kiitos! Lasagne ei ehkä ole se kuvauksellisin kohde yleensä, mutta nuo paahdetut tomaatit ja tuoreet yrtit pelastavat paljon. Suomenlinnassa on myös tunnelmaa ja kiva että se välittyi!
Mitä meinaat noilla kokonasilla säilötyillä tomaateilla? Itselle on melkoisen vieras käsite!
Pakko päästä testaan tätä viikonloppuna, näyttää niin herkulliselta!
Esim Mutilta löytyy tölkissä ”kokonaiset kuoritut tomaatit”. Niistä teen nykyään melkein aina itse tomaattimurskan käsin murskaamalla 🙂 Mun mielestä parempaa kuin tomaattimurska, mutta toki murskakin käy!
Käykö tomaattimurska, vai onko oltava kokonaisia tomaatteja? Tuleeko päällimmäiseksi siis levyt ja parmesaani, vai levyt, täyte ja parmesaani? Näyttää herkulta, joten pakko kokeilla ??
Toki käy myös valmis tomaattimurska. Päällimmäiseksi levyt, täyte, mascarpone ja parmesaani (eli kaikki täytteet). Päällimmäiseksi laitan vähän runsaammin parmesaania.
Keititkö siis ollenkaan tuota tomaattikastiketta? Mä oon aina keittänyt, mutta onnistuuko oikaisemallakin ?
Tämä oli ihan törkeän hyvää, kiitos! Maut ja suola tasapainossa. Koostumus myös erinomainen, mikä ei lassessa ole ollenkaan tavallista.
Lähikaupasta ei löytynyt salviaa kuin kuivattuna jauheena maustehyllystä 🙁 selviääkö tällä? Mikä määrä olisi sopiva?
En ole suuri lasagnen ystävä, mutta tämä oli aivan ihanaa, kiitos!!
Siis laitoitko puolikkaat valkosipulin kynnet kastikkeeseen ja salvian lehdet kokonaisina? Vähän epävarma lukiessani ohjetta 🙂
Tein lasagnen jauhelihaan ja lisäsin kastikkeeseen vähän chiliä. (Salvian jätin pois, sillä en sitä kaupasta löytänyt.)
Maailman parasta lasagnea, jota saattaa tehdä ja syödä! Kiitos?
Superhyvää ja helppoa! Olen kokeillut monenlaisia pitkän kaavan lasagnereseptejä, mutta jotenkin en ole ikinä lasagneen oikein tykästynyt. Tein tämän siis jauhelihalla, ja minun makuuni yksi parhaita lasagneja, joita olen testannut. Tehty jo monta kertaa. 🙂
Siis NAM! Paljon parempaa mascarponella kuin juustokastikkeella! Ja tietty myös helpompaa kun ei tarvii keitellä sitä juustokastiketta. Korvasin salvian basilicalla, sillä en niin välitä sen mausta. Toimii hyvin sekä härkiksellä, että jauhelihalla!
Moi!
Voiko lasagnelevyjä korvata kesäkurpitsalla? Illalla tulossa vieras, jolle ei sovi normi eikä gluteenittomat lasagnelevyt ja tekisi silti tekisi mieli tehdä tätä.
Kiitos!
-Hanna