YHTEISTYÖSSÄ TASTE OF HELSINKI JA PASTOR
Edellisestä kerrasta kun ollaan Nirson kanssa tehty mitään kahdestaan (jos veroilmoituksen täyttämistä ei lasketa) on jo yli vuosi. Edellisestä kerrasta kun oltiin Nirson kanssa kahdestaan kynttiläillallisella on jo niin kauan, että en tiedä koska ja missä se oli. Onneksi nykyään voi aina tarkistaa omat tekemisensä Instagram-feedistä.
Hääpäivät ja sensellaiset tuppaa unohtua, mutta päätin että kyllä tässä kohtaa treffeille on päästävä. Olen romantisoinut kuinka kesän ajan treenaan Suomenlinnassa kiertämällä saarta ympäriinsä SUP-laudalla. Sup Finland järjesti sopivasti kampanjahintaan suppailun alkeiskurssia Töölönlahdella, joten otin melaa sarvista ja ilmoitin meidät molemmat alkeiskurssille. Jos suppailu ei ole tuttua, niin käytännössä SUP-lauta muistuttaa surffilautaa, jonka päällä seistään ja melotaan. Saavuimme paikalle, ja kouluttaja ilmoittaa, että ”ottakaas tuosta noi melat käteen niin tökkäsen teidät vesille”. Mietin että tämä oli kyllä odottamattoman lyhyt alkeiskurssi, vaikka hinta huokea olikin. No, selvisi että meidät sekoitettiin kouliintuneiden vuokralaisten ryhmään ja pääsimme aloittamaan itse alkeiskurssin. Suppailussa oli yllättävän helppoa päästä alkuun, mutta puolentoista tunnin treeni Hakaniemen tuulenvoimakkuudella teki kyllä tehtävänsä. Eli treenin jälkeen oli kiljuva nälkä. Helpotimme oloamme syömällä Töölön Sognossa. Loistava pizza margarita saisi sulaa muutaman tunnin ennen illallista.
Ravintola Pastor
Ei tietysti oikeasti mitään toivoa että oltaisiin kahdestaan kynttiläillalliselle päästy. Joku raja. Jännitin miten illallinen trendikkäässä Pastorissa sujuisi Herra Simpukan kanssa. Herra oli heti alkuun nälkäinen, ja vaati maistaa alkudrinkkejämme. Illan aikana kävi selväksi, että tiskin takana loihdittiin toinen toistaan kekseliäämpiä alkoholittomia drinkkejä, ja näin ollen 1-vuotias Herra Simpukkakin sai siemailla elämänsä ensimmäiset drinksut. Mehuhifistelijä Nirso hykerteli tyytyväisyyttään. Omaan alkupalaani mätsätty riesling ei sekään epäonnistunut. Hamachi tartar (23 €) oli makujen puolesta illan onnistujia, mutta annoksen ulkonäkö oli levoton. Alkupalasta eteenpäin ruoka selkeni. Pastor yhdistelee etelä-amerikkalaista ja perulaista keittiötä. Päättelin, että juurikin menun laajasta kirjosta johtuen ruokalajeissa on tyylillisesti suuriakin eroavaisuuksia.
Pidemmän kaavan sijaan päädyimme valitsemaan listalta vapaavalintaisesti kolme ruokalajia. Nirso oli syönyt 6-ruokalajin Machu Picchu menun (48 €) edellisellä kerralla, ja pitkään istuttuaan onnistunut jäämään jopa hieman nälkäiseksi. Tällä kertaa varmistimme että pöydältä löytyisi tarpeeksi täyttäviä hiilareita, ja tilasimme sivuun patatas bravas ja quinoaa. Pääruuaksi molemmat ottivat naudan entrecôte pihvit (27 €). Yksinkertaisuudessaan entrecôte pihvi on hyvä tapa todeta raaka-aineiden laatu ja keittiön taidot. Ding ding! Pastorin keittiö douze pointe! Raikas inkivääri-lime brulee (8 €) ja churrokset (8 €) eli suklaaseen dipattavat munkkitangot varmistivat, että nälkäisenä ei tarvinnut poistua. Kahden hengen illallisesta juomineen köyhtyy noin 150 euroa.
Tilaa halkoo pitkä baaritiski, ja Pastoriin voisi kuvitella piipahtavansa pelkälle drinksullekin. Lounasta ei tällä hetkellä (ilmeisesti enää?) tarjoilla. Palvelun tietää olleen sujuvaa, kun siitä ei tule jälkikäteen mieleen mitään mussutettavaa. Kaupunki on huutanut hyviä ruokapaikkoja keskustapaikoille, ja Pastor sijaitsee keskeisesti Erottajalla. Kaiken kaikkiaan onnistuneet deitsut Nirson ja Herra Simpukan kanssa yhdessä Helsingin kuumimmista ravintoloista!<
Taste of Helsinki – voita liput!
Ravintola Pastor on mukana 11-14.6. järjestettävillä Taste of Helsinki gourmet-festivaaleilla. Ruoka- ja juomarakastajien pyhiinvaelluskohde ja paratiisi levittäytyy Kansalaistorin puistoon kymmenen huippuravintolan ja 35 ruoka-annoksen voimin. Kurkkaa Taste of Helsingin etusivulta mikä ruoka-annos kuulostaa kutkuttavimmalta ja mitä haluaisit kokeilla. Kaikkien blogiin kommentoineiden kesken arvotaan 2 kpl sisäänpääsyjä Taste of Helsinkiin (arvo yht. 34 €). Osallistumisaikaa on su 7.6 asti. Pakko itse päästä maistamaan ainakin Kaskiksen sokerisuolattu lohi, savulohimousse ja tilli-piimäkastike. Pastorin Casa Ceviche tuoreella lohella, katkaravuilla, guacamolella ja Rocoto chili tiger milkillä jäi kaivelemaan. Ja Matti Jämsenin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää nyt ei vaan voi ohittaa. Kieltämättä houkuttelisi myös Ragun lakritsivaahto, marinoitu fenkoli ja sitruunajäätelö. Ja ahvenamaalaisen Smakbyn koko menu pitää syödä läpi. Ja…
Taste of Helsinki
www.tasteofhelsinki.fi
https://www.facebook.com/TasteofHelsinki
Ravintola Pastor
www.pastorrestaurant.fi/
Facebook.com/pastorhelsinki
Yhteistyössä Taste of Helsinki ja ravintola Pastor. Pastor tarjosi illallisen.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Oih, tällaiselle kalan ja muiden merenelävien ystävälle olisi kerrankin kaikkea ihanaa tarjolla. Lemppari monien hyvien joukosta oli kuitenkin juurikin Pastorin listalta Pastorin Casa Ceviche – Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk.
~Susci
Kävin Kaskisessa syömässä viime kesänä joten herkkuja on tiedossa!
Kirsi Parkkinen
Smakbyn olisi ollut suosikki, mutta kun se nyt valitettavasti jäi pois, niin ainakin Ragun lakritsivaahto ja Pastorin Casa Ceviche pitää maistella.
Mitä mitä! Smakby oli kyllä itsellä yksi odotetuimmista. Huono uutinen! No onneksi lista on pitkä, ja kaikki annokset kuulostavat hyviltä 🙂
Hoshiton Avocado Tempuraa haluaisin päästä kokeilemaan 🙂
[email protected]
Hoshiton Avocado Tempuraa haluaisin päästä kokeilemaan 🙂
[email protected]
Ragun miekkakala houkuttelee totisesti! Heidän ruuassaan on aina joku twisti <3
anniina.linnoinen (a) gmail.com
Harmi kun Smakby joutui jättäytymään pois mutta Matti Jämsen menu kiinostaa toki myös. 🙂 [email protected]
Sinne ja Ragu takaa nautinnon. Muut hyviä ehdokkaita. Löytyykö jokeria..(?) [email protected]
Rakastan cevicheä, ja aika harvassa paikassa sitä Suomessa kuitenkaan on listalla. Niinpä Pastorin version maistaisin mieluusti! [email protected]
Ragua odotellessa 🙂
-Pennin ja Janan keittiössä
Savustettu härkä tartar…mmm… =) [email protected]
Ceviche kutkuttaa oi oi.
Pian suomalaiset raaka-aineet ja herkät pohjoismaiset maut ovat parhaimmillaan… Niitä varmasti täytyy päästä maistamaan myös.
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike Kaskiksen tapaan houkuttelisi, jos yksi pitää valita….
Söisin kyllä kaikki annokset…todella vaikea valinta!
[email protected]
Kaskiksen tapaan sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike, mahdotonta valita vain yksi. Aivan suussa sulavia herkkuja tiedossa ja kaikkea pitää kyllä päästä ehdottomasti maistelemaan 😀
Hoshiton inkivääriannos on saatava!
ansuliini1(at)luukku.com
Äh!!! Ei noista osaa tai voi valita.. ehkä kuitenkin maistaisin cevicheä, niinkuin aika moni muukin 🙂
Emon ribsit. 🙂
leevilotta(at)luukku.com
Kaikki maistuu, missä on kalaa! Ragun lakritsaa ja sen makuista fenkolia yhdistävä annos on kuitenkin tämän vuoden must have 🙂
Kaskiksen possunkylki ja jälkiruoka maistuisivat tänne ensimmäisenä 🙂
Perinteisesti kaikista jotain, mutta kaskista odotan eniten ja heidän lohi-annosta.
Savulohimousse. 😛
Mäkin olen toistaiseksi onnistunut vain käymään Pastorissa drinksuilla. Pitänee käydä kokeilemassa ruokatarjontaa.
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Brödin tartar ja Ragun lammas on mun must-listalla
Jos vain yksi annos olisi valittava, niin Pastorin Casa Ceviche! Myös Matti Jämsenin menu houkuttelee aikalailla! 🙂
Brödin jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää 🙂
Pastorin casa ceviche menisi ehdottomasti testiin mutta mielenkiintoisimmalta annokselta kuulostaa avokado tempura
Jotenkin se Ragun jälkkäri puhuttelee… [email protected]
Tiikerirapua ”AQUACHILE”, vaahdottua suolakeksiä ja valentina – kastiketta kuulostaa herkulliselta.
Kaikki maistuu 🙂
[email protected]
Emos ribs 🙂
Merenelävillä mennään, kun kolme himotuinta ovat Kaskiksen ”Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike”, Pastorin Pulpo Al Olivo ja Patronaksen Tiikerirapua ”AQUACHILE” 🙂
Kaskiksen lohi ja pork belly!
Kiitos kaikille osallistujille! Johtopäätös lienee että vähän kaikki kuulostaa hyvältä 😀 Arvonta on suoritettu, ja liput voitti anonyymi kommentilla ”Rakastan cevicheä, ja aika harvassa paikassa sitä Suomessa kuitenkaan on listalla. Niinpä Pastorin version maistaisin mieluusti! [email protected]” Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse.