Jos samaa ruokaa tekee jo toistamiseen viikon sisään, niin koen lähes velvollisuudekseni jakaa reseptin kanssanne! Sitruunapasta on samaan aikaan täyteläinen, mutta ei liian tuhti. Raikas, mutta maukas. Salaisuus on täydellinen makujen liitto: rosmariinia, valkosipulia, raikastavaa sitruunaa ja valkoviiniä, suolaisia kapriksia ja pehmentävää kermaa ja parmesaania. Tästä taisi tulla uusi luottopasta.
En tehnyt varsinaisia uuden vuoden lupauksia, mutta jo pidempään toiveissani on ollut viettää enemmän aikaa ystävieni kanssa. Viimeistä murua myöten– Saara piipahti luonani lounaalla ja nostelin lautasillemme tätä sitruunapastaa, katselimme ikkunasta lumivaippaan peittyneitä puita ja jaoimme murheet ja ilot. Sufeen seuraksi Saara toi mukanaan timjami-appelsiinikakun, jonka resepti Saara lupaili blogiinsa pian 🙂
Alkuperäinen resepti löytyi Fanni & Kaneli-blogin arkistoista. Timjami vaihtui itselläni rosmariiniin, mikä mielestäni sopii mainiosti talvikauteen.
Sitruunapasta
4 hlö
1 pieni purkki kapriksia
1 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
2 rosmariinin oksaa
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
1 luomusitruuna
1 dl parmesaania hienona raasteena
suolaa
pippuria
350 g tagliatelle pastaa
Valuta kapriksista liemi ja paista kaprikset pannulla voissa. Nosta kaprikset sivuun talouspaprin päälle kuivumaan.
Siivuta valkosipuli ja nypi rosmariinin lehdet. Kuullota valkosipuleita ja rosmariinin lehtiä öljyssä pannulla. Nosta hieman lämpöä ja lisää valkoviini. Anna viinin poreilla hetki. Lisää kerma ja anna poreilla muutama minuutti. Lisää lopuksi hienoksi raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Lisää kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile parmesanlastujen kera.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Kiitos paljon reseptistä ja samalla kiitos viime vuodet vinkeistä. Sivustosi on mielestäni yksi viimeistellyimmistä tekstien ja kuvien osalta ja reseptit myös
Mitä kermaa tähän reseptiin ja mitä pastaa suosittelet noin ylipäätään? Martellia olen itse ostanut.