Kaupallinen yhteistyö Fiskarsin ja Asennemedian kanssa
Kurkistus uuteen Liemessä-keittiöön! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: lattiasta kattoon ylettyvät valkoiset 50-luvun täyspuiset kaapit, vaalean harmaat kaakelit ja ikkunasta tulviva valo. Pienehköksi keittiöksi täältä löytyy tarpeeksi säilytys- ja laskutilaa keittiövälineilleni ja jopa tilaa pienelle aamiaispöydälle. Uuteen keittiöön olen tuonut vain oleellisen, suurimmat keittiöaarteeni ja käytännöllisimmät ja kauneimmat keittiövälineeni.
Fiskars Norden -sarja on Fiskarsin keittiövälinesarjoista kaikkien aikojen suosikkini. Ajatonta muotoilua, kauniita yksityiskohtia ja ennenkaikkea toimiva. Sarja on nyt täydentynyt Norden Steel mallistolla eli teräksisillä pannuilla ja kattiloilla, joissa on tarttumaton pinnoite valurautaisten sisaruksiensa tapaan. Postauksen lopusta löydät vielä tarkemmat tuotetiedot. Norden sarjan juuret ovat Pohjolan luonnossa ja ruoanvalmistuksen perinteissä. Tästä inspiroituneenä sisäinen marttani heräsi ja valmistin suomalaista perinneruokaa kaalikääryleitä vuosikymmenen tauon jälkeen. Moderni twisti tulee kasvistäytteestä jauhelihan sijaan.
Kaalin keittäminen ja lehtien irroittaminen on ohjeen haastavin vaihe. Kaalin keittämistä helpottaa huomattavasti varaamalla tarpeeksi ison kattilan. Valitsin omaan keittiööni Norden Steel -sarjan 5 litran teräskattilan, joka on tarpeeksi iso myös pastan keittämiseen ja perhekoon keitoille. Kun kaalinlehtien irroittamisesta selviää, loppu käy helposti kun vaan malttaa odottaa kaalikääryleiden karamellisoitumista. Norden Steel pannu on uuninkestävä, joten uskaltauduin valmistamaan kaalikääryleet teräspannulla uunissa. Karamellisoinnista huolimatta herkkä kaali ei takertunut pannuun.
Totuuden nimissä kasviskaalikääryleet ovat viikonloppuprojekti. Jos haluat just nyt jotain nopeaa ja helppoa, jota voisi myös kokeilla valmistaa pannulla uunissa, niin klikkaapa itsesi uuteen somehittiin uunifetapastaan 🙂
Kasviskaalikääryleet
8 kpl / 2 hlö
1 keskikokoinen kaali
kasvistäyte:
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen kuivattuja sieniä esimerkiksi tatteja
1 dl ylijäänyttä kaalia hienonnettuna
suolaa
pippuria
tuoreita yrttejä esimerkiksi timjami ja oregano
valeluun:
1 rkl voita
0,5 dl vettä
0,5 dl tummaa siirappia
tarjoiluun:
puolukoita
Kaalin keittäminen
Leikkaa kaalin kantaa ja koverra veitsellä kova sisus pois. Keitä kaalia isossa kattilassa. Nostele lehtiä pois sitä mukaa kun ne irtoavat. Jos lehdet ovat kovin kiinni, nosta kaali varovaisesti vedestä ja anna jäähtyä hetki. Liu’uta ruokalusikkaa uloimman kaalinlehden sisään: lehti irtoaa helpommin kokonaisena. Ohjeeseen tarvitset 8 kokonaista kaalinlehteä. Säästä loput keitetystä kaalista täytteeseen. Jäljelle jääneestä kaalista valmistuu vaikka myöhemmin kaalilaatikko!
Täytteen valmistus
Keitä ohrasuurimoita noin 30 minuuttia tai ohjeen mukaan. Kuullota pannulla hyvin pieneksi silputtua sipulia, valkosipulinkynsiä ja murskattuja kuivattuja sieniä. Sekoita joukkoon ohra, mausteet ja silputut yrtit.
Kaalikääryleiden täyttäminen
Poista kaalinlehdistä mahdollisesti kovat kannat ja lehtiruodit, jotta kaalinlehti taipuu helposti. Laita kaalin sisään reilu ruokalusikallinen täytettä. Taittele kaalikääryle tiiviiksi paketiksi ja nosta pannulle. Valele kaalikääryleet runsaalla siirappivedellä. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 1,5 tuntia. Kääntele kaalikääryleitä välillä ja valele runsaalla siirappivedellä paiston aikana. Tarjoile puolukoiden kera.
Käytetyt tuotteet:
Norden Steel paistinpannu 26 cm
Halkaisijaltaan 26 senttimetrinen paistinpannu edustaa keskikokoa. Pannu on juuri sopivan kokoinen; tässä valmistuu jopa neljän hengen kastikkeet, mutta toisaalta se ei tunnu ylimitoitetulta pienehköön keittiöön. Pannu on todella kaunis ja tuotelupaus pitää: tuntikaupallalla karamellisoituneet kaalikääryleet eivät takertuneet pannuun kiinni.
Norden Steel kattila 5 L
Viiden litran Norden Steel teräskattilassa on näköä ja kokoa. Tyylikäs kattila on tarpeeksi iso niin lapsiperheen tarpeisiin kuin esimerkiksi tilavuutta vaativaan kokkaukseen kuten pastan keittämiseen. Kattila on helppo pitää puhtaana tarttumattoman pinnoitteen ansiosta.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!