Skip to main content

Vadelmajuustokakku vadelma juustokakku

Kirpeää rakkautta! Joka vuosi syntymäpäivänään Minillä on vain yksi toive oli synttäriteema mikä tahansa: äidin mansikkajuustokakku. Mini ei kuulemma edes niin välitä kakuista, mutta tätä kakkua on saatava. Tänä vuonna 10-vuotispäivää juhlittiin laama-teemalla niin etunojassa, että kesäkuun alkupuolella kotimainen mansikkasato ei ollut vielä kypsynyt. Mansikat vaihtuivat vadelmiin ja raparperiin ja syntyi ihanan kirpakka ja raikas vadelma-raparperi juustokakku. Voisi kuvitella, että pakastedonitsien, jäätelön ja makean laamakakun (kyllä, laamakakun) keskellä tämä olisi jäänyt lapsilta syömättä, mutta mitä vielä. Kaikki meni viimeistä marjaa myöten. 

Vadelmajuustokakku vadelma juustokakku

Vinkki! Ulkomaiset pakastevadelmat tulee aina keittää, joten käytä koristeluun joko kotimaisia  tuore- tai pakastevadelmia tai muita marjoja.

Vinkki vinkki! Jos tykkäät makeammasta,  tuplaa sokerin määrä tai lisää 100 g sulatettua jäähtynyttä valkosuklaata samaan aikaan kuin tuorejuusto.

Vadelma-raparperi juustokakku

200 g kotimaisia tuore- tai pakastevadelmia
250 g raparperia
4 rkl ruokosokeria
tilkka vettä
1 lime
5 liivatelehteä
2 dl kermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa

keksipohja
120 g Bastone-keksejä
50 g voisulaa

Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita. Taputa keksimurska 20 cm kakkuvuokaan ja painele pinta tasaiseksi. Laita kakkuvuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.

Pilko raparperit. Keitä raparpereja, vadelmia ja ruokosokeria tilkassa vettä kunnes ne pehmenevät ja anna jäähtyä. Survo raparperit ja vadelmat sileiksi sauvasekoittimella.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Vatkaa tuorejuusto, vadelmat, raparperit ja puolet limemehusta hyvin sekaisin. Vatkaa kermavaahto erillisessä kipossa.

Kuumenna puolet limemehusta kattilassa lähes kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä, puristele liivatteista vesi ja anna liivatteiden sulaa limemehuun. Vatkaa liivatteet tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada seos pohjan päälle. Kopauta kakkua hieman pöytään välttääksesi ilmakuplat. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta. Reunasta kannattaa ensin kiertää varovaisesti veitsellä, jolloin kakku irtoaa helpommin. Koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla esim kamomillalla.

Vadelmajuustokakku vadelma juustokakku

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Taina Viinisalo sanoo:

    Hei!
    Kestääkö tämä kakku pakastamista?
    Taina

    • Jenni sanoo:

      Hei Taina,

      Sori nyt vasta huomasin viestisi. Uskon, että kestää, mutta sulattaisin hitaasti yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jätä kommentti