Skip to main content

Juhannus kakku resepti

Hän ostaa mansikoita. Hän ottaa kakkuvuoan esiin. Mitä sitten tapahtuu on jotain uskomatonta.

Hän päättää leipoa kakun hänen tyttärensä syntymäpäiville. Hän tekee hyvin yksinkertaisen mansikkajuustokakun, jonka hän maustaa limellä ja valkosuklaalla. Kun hän maistaa kakkua, hän ei ole uskoa miten hyvänmakuinen ja raikas oikeista mansikoista tehdystä kakusta tuli. Hän jakaa kuvan Instagramissa ja saa yhdellä kakkukuvalla satoja uusia seuraajia. Hän päättää jakaa ohjeen juhannukseksi, sillä tämähän voisi olla täydellinen juhannuskakku. Tämän kakun leipoja tulee vielä pääsemään pitkälle. Hän lähteekin juhannuksen viettoon Loviisaan. Hän toivottaa kaikille uskomatonta juhannusta!

Miten upea tapa viettää juhannusta! Jaa tämä juhannuskakku ystävillesi jos tämä kakku kosketti sinua.

Mansikkajuustokakku

Uskomaton juhannuskakku – mansikkajuustokakku

120 g suklaakeksejä (käytin Deli Delin)
50 g voisulaa
400 g tuoreita mansikoita
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl limen mehua
5 liivatelehteä

Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita. Taputa keksimurska 20 cm kakkuvuokaan ja painele pinta tasaiseksi. Laita kakkuvuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.

Survo mansikat sauvasekoittimella. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa tuorejuusto, sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa, mansikat ja puolet limemehusta. Vatkaa kermavaahto erillisessä kipossa.

Kuumenna puolet limemehusta kattilassa lähes kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi, nosta kattila liedeltä ja anna liivatteiden sulaa limemehuun. Vatkaa liivatteet tuorejuuston sekaan ohuena nauhana. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada seos pohjan päälle. Kopauta kakkua hieman pöytään välttääksesi ilmakuplat. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta. Reunasta kannattaa ensin kiertää varovaisesti veitsellä, jolloin kakku irtoaa helpommin. Koristele tuoreilla mansikoilla, mintunlehdillä, marenkimurskalla ja myrkyttömillä kukilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Anonyymi sanoo:

  Hei, kaunis kakku, mutta kysymykseni ei nyt liity siihen… 😀 Tein Parempaa roskaruokaa -kirjasi ohjeella salsa rojaa, ja heräsi epäilys jalapenon määrästä. Reseptissä on mainittu viisi jalapenoa, ja juhannusvierailla nousi kyllä aika tiukka puna naamalle salsaa nachoille kauhoessaan. Onkohan reseptissä virhe, vai voiko jalapenoissa olla noin suuret vaihtelut tulisuudessa? Ostin K-supermarketin irtomyynnistä nuo jalapenot.

 • Jenni sanoo:

  No voi harmi! Toivottavasti vieraat eivät olleet ihan järkyttyneitä 😀 En usko että on varsinaisesti virhe, mutta kirjan reseptissä on muistaakseni käytetty säilykejalopenoja. Ja chililajikkeissa on isoja vaihteluita. Eli aloittaa varovaisesti ja lisää maun mukaan…

 • Haluaisin tehä tollasen kakun itsekkin.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

 • Pauliina sanoo:

  Käytitkö vispi vai kuohukermaa?

Jätä kommentti