Skip to main content

Saksalainen ystäväni valmisti opiskeluaikoina vadillisen samantyylistä pastaa ja seuraksi punaviiniä. Seassa taisi tosin olla kapriksia parsakaalin sijaan. Sekaan voi periaatteessa laittaa mitä vihanneksia tahansa, ruuan sydän on kuitenkin pekonissa. Reilu annos 2:lle ja valmistusaika 30 min.

250 g pastaa
100 g pekonia
1 tuore parsakaali tai pussi pakasteparsaa
1 iso punasipuli
0,5 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan. Samanaikaisesti voit aloittaa sipuleiden ja pekonipalojen paistamisen. Paista kunnes pekonit ovat rapeita. Parsakaaleja tulisi keittää n. 3 min. Helpointa on heittää parsat samaan keitinliemeen pastojen kanssa muutamaksi minuutiksi. Sivele valkosipuliöljyä ohuelti uunivuokaan, kaada ainekset vuokaan ja sekoita. Raasta päälle parmesanjuusto. Annetaan olla vielä uunissa 180 asteessa n. 10 min.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Anonyymi sanoo:

    Tuli jostain syystä kauhea himo parsakaaliin (en tajua miksi 😀 ) ja löytäessäni tämän reseptin oli pakko kokeilla. Siis todella maistuvaa ja simppeli tehdä. Kun olisi vielä sen parmesaaninkin muistanut ostaa. : ) Tulee varmaan vielä parempaa sitten. Seuraavalla kerralla pitää muistaa.

  • Jenni sanoo:

    Parsaan harvemmin kyllä tulee suoranaista himoa…

    Hauska yhteensattuma että löysit juuri tämän vanhan reseptin arkistoista. Reseptin ”isä”, saksalainen ystäväni oli juuri tänään pitkästä aikaa luonani kyläilemässä 🙂

    Jenni

Jätä kommentti