ETANAA MÄ METSÄSTÄN

Jotenkin valkosipulietanat tuntuu niin 90-luvulta, jolloin etanapannu oli Martinan tai Rosson ‘fiinimpi’ alkupala, mutta jokaisen karvahatun ulottuvilla. Nyt etanat tekevät näyttävän paluun ruokapöytäämme Rivoleton onnistuneen illallisen jälkeen. Enää täytyy selvittää mistä niitä etanoita tulee ja miten limaisesta kotiloeläimestä (gastropoda) syntyy jo antiikin Rooman arvostama kulinaristinen makunautinto?

Toinen innoistuksen lähde oli Pastanjauhajien Etanapannu sinihomejuustolla ja valkosipulilla. Kuulosti todella herkulliselta. Vaihtoehtoisesti laitamme homejuuston tilalle parmesanraastetta sitä kun löytyy valmiiksi jääkaapista. Töiden jälkeen spinningin kautta metsästämään etanoita ja pannuja Stockmannilta…

————————————————————————–
Ei löytynyt Anttilasta, ei löytynyt Stockalta, ei löytynyt edes Kokkipuodista. Helsingin etanapannut ovat mysteerisesti kadonneet. Asiasta paremmin tietävät vinkatkoon mihin etanapannut menneet on…Kokkipuodissa oli itseasiassa 3 kpl jäljellä, mutta ‘hieno posliini’ maksoikin 27,20 € /kpl. Kohtuuhintainen perusetanapannu pitäisi olla siinä 10 € kieppeillä. Pastanjauhannan Rosmis vinkkasi etanareseptin johon pannua ei tarvita joten lauantai-ilta on sittenkin pulkassa. Siitä vielä myöhemmin.

3 kommenttia

 1. Anonyymi 07.01.2007

  Käykää ihmeessä vilkaisemassa Espoon Ison Omenan Decanterissa, jossa valikoimassa ollut muutamaakin erilaista etanapannua, hinnat noin 7-13 euroa/kpl.
  Putiikilla on nettisivut http://www.decanter.fi

  Vastaa
 2. Joni ja Jenni 08.01.2007

  Kiitos vinkistä! Nettisivujen mukaan liike löytyisi myös Yrjönkatu 34:sta ja nyt hämärästi muistankin puodin. Tosin voi olla että Ison Omenan liikkeessä olisi paremmin valikoimaa. Käyn ehdottomasti vilkaisemassa!
  – Jenni liemessä

  Vastaa
 3. Bertta 11.07.2008

  Voin olla myöhössä vinkkeineni, mutta minä ostin etana pannuja prismasta 3.50€/kpl

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *