VIHREÄ KEITTO

Vihreä keitto on arkinen kasvissosekeitto joka saa värinsä parsakaalista. Ruokaisuutta lisäämään lisäsimme yhden bataatin. Tavallinen peruna olisi kyllä pitänyt värin kauniin kirkkaana. Seuraksi sopii ruisleipä ja kevytjuusto. Ohje on 4:lle ja valmistusaika 30 min.

1 kukkakaali
1 parsa
1 iso bataatti
1 kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa (5 %)
1 rkl sitruunamehua
vettä
pippuria

Aloita keittämällä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pilkottua bataattia ja kukkakaalia. Lisää 10 min. päästä parsa sekaan. Kun kasvikset ovat pehmenneet survo soseeksi sauvasekoittimella. Ennen survomista keitinliemestä osa kannattaa ottaa talteen. Soseeseen on sitten helpompi lisätä nestettä kun ottaa poispäin 🙂 Lisää ruokakerma, sitruunamehu ja pippuri ja anna olla liedellä vielä hetki. Meillä tämä soppa riittää hyvin kahdeksikin päiväksi vaikka santsaisi navan täyteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *