Skip to main content

Emme ole koskaan tehneet mitään pataa. Saimme keraamisen padan joululahjaksi ja kaupassa tuli käytyä ennen kuin ehdimme tutustua yhteenkään pataruokaohjeeseen. Jenni kuitenkin sävelsi tämän liha-papu padan verekseltään. Valmistusaika 30 min ja annos on 4 hengelle.

400 g jauhelihaa
0,5 tlk kidney papuja
100 g vihreitä papuja
1 sipuli
1 prk creme fraiche (5 %)
1 tuore chili
1 rkl öljyä
Mausteet: suola, pippuri, chili, paprika, curry

Kuullota sipuli öljyssä ja paista samoiten jauheliha padassa. Mausta tuore chilillä ja muilla tulisuutta lisäävillä mausteilla. Lisää pavut ja meilkein koko purkki creme fraichiä. Loput voit säästää tarjottavaksi lisukkeena. Padan kanssa sopisi vaikka riisi tai perunat.

Tämän perusteella täytyy kyllä vielä perehtyä patojen tuntemattomaan maailmaan tarkemmin. Ensi kerralla maustaisin ruokaa vielä rohkeammin, sillä ruokaillessa lisäsimme tabascoa joka teki heti ihmeitä muuten aika mauttomaksi jääneelle kastikkeelle. Toisekseen emme käyttäneet kevyt jauhelihaa mikä kostautui lilluvana rasvana padan pohjalla. Pienillä muutoksilla tällä reseptillä on kyllä potentiaalia kehittyä maistuvaksi ja tuliseksi padaksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti