Skip to main content

Perjantai-iltana kävimme rankan työviikon päätteeksi yhdessä ruokakaupassa. Nälkä ja väsy oli sen verran kova että olimme päättäneet tehdä jotain helppoa ja nopeaa. Jostain syystä päädyimme tunnin kestävään kokkaussessioon, joka kuitenkin loppupeleissä kannatti. Tulinen lihamureke, yrttilohkoperunat ja aïoli veivät kielen mennessään! Ohje on reilu annos kahdelle ja valmistusaika 1 h.

6 kpl perunoita
2 rkl öljyä
suolaa
timjamia
paprikaa

Pese perunat huolella ja leikkaa lohkoiksi kuorineen. Sekoita kulhossa perunalohkot, öljy ja mausteet. Paista 200 asteessa n. 40 min tai kunnes perunat ovat kypsiä.

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tuore punainen chili
1 dl bulgarian jugurttia
suola
valkopippuri
mustapippuri
juustokumina
kumina
Muut mausteet maun mukaan: chilijauhe, cayanne, curry

Silppua sipuli ja tuore chili. Maista chiliä hieman sillä niiden tulisuus saattaa vaihdella paljonkin. Sekoita jauhelihaan muut ainekset ja mausteet. Muotoile jauheliha ’pötköiksi’ ja sopiviksi annoksiksi pellille. Paista uunin yläosassa 275 asteessa n. 10 min.

Lisukkeeksi teimme valkosipulimajoneesia eli aïolia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti