Skip to main content

Joni oli kokeillut aïolin valmistusta muutama vuosi takaperin ja sittemmin muistellut sitä hankalana ja vaivalloisena. Eilinen todisti kuitenkin toisin. Jäljittelimme eilen tapasravintola Bar Teoksen tapasmenun pääruokalajia, johon lisukkeena kuuluu aïoli. Annos on 6:lle ja valmistusaika 20 min. Ohje on Jamie Oliverin kirjasta Alaston Kokki, tosin omalla tavalla toteutettuna:

1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl rypsiöljyä
5 puristettua pientä valkosipulinkynttä
reilu puolikas munankeltuainen
0,5 tl vahvaa kotisinappia (tai dijonsinappia)
sitruunamehua maun mukaan
suolaa ja mustapippuria

Sekoita valkosipulimurska öljyyn, anna maustua ja siivilöi murska pois kokonaan. Vispaa munankeltuainen ja sinappi sekaisin. Lisää valkosipuliöljyä aluksi tippa kerrallaan ja sitten ohuena nauhana joukkoon ja sekoita voimakkaasti koko ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Itsetehtyä majoneesia voi maustaa eritavoilla: valkosipulilla, yrteillä, tex-mex mausteilla jolloin saa tehtyä kerralla monta erilaista dippikastiketta. Kyseessä on aikamoinen kaloripommi, ja siten myös ns. ”viikonloppulisuke”…

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti