Skip to main content

SIR EINO
Mikä? Irlantilaistyylinen pubi/ravintola
Missä? Eteläesplanadi 18, 00130 Helsinki
Koska? ma-ti 16-24, ke-to 16-01, pe-la 16-03, keittiö ti-la 16-22:15
Pääseekö? (09) 856 857 70
Kuka? Pariskuntia illallistamassa ja huonostikäyttäytyviä juopuneita keski-ikäisiä naisia sulassa sovussa
Apua! Mitä päälle? Fiksua, muttei hienostelevaa
Ravintolaopas/Sir Eino

Testasimme espalla sijaitsevan pub-ravintola Sir Einon kolmen pariskunnan voimin lauantai-iltana. Paikkaa ei tunnista entisen Pravdan tiloiksi muuta kuin aivan eri maailmasta olevista moderneista lasiseinäisistä wc-tiloista. Muuten ravintola huokuu irlantilais-englantilaista pubitunnelmaa. Takaosan ravintolaan käydään meluisamman pubipuolen läpi. Ensin huolestuttaa, mutta ravintolaosa onkin tunnelmallinen ja savuton valkoisilla pöytäliinoilla.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio oli mennyt jo plörinäksi aikaisemmin päivällä synttärikahvituksissa, joten emme stressaanneet turhia illastakaan. Menulla on konstailematonta ja aika varmanpäälle rakennettuja ruokia. Alkuun lähes kaikki ottivat Vuohenjuusto etanoita ja patonkia. Meitä kiinnosti kovasti tämä resepti juuri hankkimiemme ja vielä korkkaamattomien etanapannujen takia. Etanat maistuivat, itse ehkä tekisimme annoksesta öljyisempää.

Jenni punnitsi Lohta sinaappiperunoilla (14 €) ja Parman kanafilen (15,10€) välillä, ja päätyi jälkimmäiseen. Annos koostui parmankinkulla täytetystä kanafileestä, vuohenjuusto-peruna terriinistä (menussa lukee gratiini?!) ja punaviinikastikkeesta. Tilaaja oli tyytyväinen, joskin kastikkeen määrä oli mennyt hieman överiksi.

Päivän synttärikestitarjoilut painoivat vielä vatsassa, joten suunnitellun puolikkaan grillatun broilerin sijaan Joni halusi hieman kevyemmän annoksen. Valinta Sir Einon lohen ja Kirjailijan kanaleivän välillä päätyi jälkimmäiseen, kun päässä kummitteli visio herkullisen rapeasta lämpimästä clubsandwichistä. Todellisuus teki kipeää ja kummajainen muistutti lähinnä kanapuuroa ja oli maultaan.. no kanapuuroa aurajuustokastikkeella. Visioitu rapea leipä olikin vetelä ohut lätty ylitsetulvivan aurajuustogratiinin ja kanakasan piilossa. Uunissa paistetut tomaatit tekivät puurosta nesteistä, lisämakua oli tuomassa kaupan purkkioliivit ja ananasrengas. Annos oli ehdottomasti alempaa kastia kuin muiden tilaamat viimeistellyt laatuannokset.

Seurueestamme löytyi kanta-asiakaskortti joka oikeuttaa 15 prosentin alennukseen. Alku ja pääruoan päälle joimme 3 lasillista punaviiniä ja yhden Guinnessin. Loppulasku kahdelta kohtuullinen 50 €.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Välispiikki sanoo:

    Mystinen tuo Jonin annos! Oliiveja ja tomaatteja siinä ainakin on, oisko chevreä myös? Onko tuo päällimmäinen rinkula omppua vai ananasta? Oliko hyvää?

  • Joni ja Jenni sanoo:

    Kyllä kyllä, kaupan purkkioliivit tunnistaa helposti, rinkula on anansrengas ja juusto itseasiassa aurajuustogratiinia… Loput epämääräisestä annoksesta paljastan pian!– Joni liemessä

Jätä kommentti