Skip to main content

Tulinen tomaattipohjainen jauhelihakeitto maistuu näin paukkupakkasilla. Keitto on muuten aika perus jauhelihakeitto, paitsi että peruna on jätetty kokonaan pois ja korvattu erilaisilla kasviksilla. Annoksesta tuli taas vähän liiankin iso. Tuosta setistä syönee 4-6 perheenjäsentä ja valmistusaika 30 min.

400 g paistijauhelihaa (10 %)
1/2 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
1 pussi keittojuureksia
100 g vihannessekoitusta (porkkana, parsa, kukkakaali)
100 g purjoviipaleita
1 dl ruokakermaa (15 %)
1 l vettä
1 lihaliemikuutio

Mausteet: suola, pippuri, chili, cayanne, curry, oregano, paprika

Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Lihan voi maustaa tuliseksi chilillä ja cayannella. Kasvikset keitetään isossa kattilassa lihaliemessä. Joukkoon lisätään tomaattimurska ja jauhelihat. Anna hautua hetki. Vasta lopuksi joukkoon lorautetaan ruokakerma. Tässä kohtaa jokin meni meillä hieman pieleen: ruokakerma pääsi kiehahtamaan aika riehakkaasti ja keitosta tuli jotenkin sameaa ja rakeista. Pakko myöntää jäimme kaipaamaan ruisleipää ja maitolasillista seuraksi…

———————————————————————–

”Nyt on jo muutamia kiusauksiakin ollut matkan varrella. Tosiaan tänään toimiston keittiössä kuumotti pussillinen berliininmunkkeja. Ai että kun ne olisivat maistuneet! Vaihtoehtoisesti kävin hakemassa mukaan salaattia ja aasialaisittain tulisesti maustettuja lihoja Manhattan Delin buffasta, kauppakeskus Forumin alakerrasta. Muuten hyvä olo. Joskus hiilariton ruokavalio saattaa aiheuttaa heikkoa oloa ensimmäisinä päivinä, mutta tällä kertaa ei ole ollut mitään onkelmaa.” – Jenni

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Moi Jenni ja Joni,
  hyvin tuntuu sujuvan teidän vähähiilarinen ruokailu!
  Keitoista voisi monesti varmasti jättää ihan ”normaalisti”kin turhat perunat yms. pois ja lisätä jotain kasviksia. Tulisi se kuuluisa puoli kiloa päivässä täyteen…

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Ai kuuluisa puoli kiloa voita päivässä? :)Huomenna on illanistujaiset tiedossa, joten ehkä ”joudumme” syömään herkkujakin. Katsotaan nyt. Tuntuisi vaan kovin epäkohteliaalta heittäytyä hankalaksi ja kieltäytyä illan emännän tarjouluista. Jollain tasolla ei kehtaa suoraan kertoa mistä on kysymys kun niin monet ottavat tämmöiset ruokavaliot ’kaikenmaailman haihatuksina’. Parempi pitää omana (ja teidän) tietona…

 • sea sanoo:

  Hieman epäilin miltä parsa ja kukkakaali maistuu tomaattisessa keitossa, etenkään kun en ole keittoihminen. Mutta tämä oli hitti! Hyvää kun…kun..no hyvää! 😀Itse tyrkkäsin suikalepussin missä oli perunaa sekä ylimääräisen papupussin. 🙂

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Hyvä että maistui 🙂 Mitä papuja laitoit? Ollaan tehty tästä keitosta eri versioita: esim. braatwursti ja homejuusto sopii hyvin.Keitot on siitä käteviä että tuntuu että sitä vaan riittää ja riittää, joskus liiaksikin asti!– Jenni

 • Anonyymi sanoo:

  Tämä keitto on sairaan hyvää!Teen sitä lähes viikottain ja muutkin perheessä tykkää, vieraat eivät edes ole huomanneet, että siitä puuttuu peruna..Kiitos ohjeen kehittäjälle

 • Jenni sanoo:

  Kiva kuulla 🙂 En olekaan itse tehnyt pitkään aikaan. Eilen tuli keittohimo, mutta päädyin tekemään lohisoppaa…– Jenni liemessä

Jätä kommentti