Skip to main content
LUIGI MALONES & VENUR
Mikä? Paikallinen illallisravintola
Missä? 5-6 Cecilia street, Dublinin Temple Bar alue
Pääseekö? Täyttä on, pöytävarauksella viimeistään edellisenä päivänä
Kuka? Turisteja ja muuten paremmin iltaa viettäviä
Apua! Mitä päälle? Vähän parempaa

Emme pyörineet Dublinissa paljonkaan hienoissa ravintoloissa, joten viimeinen illallinen varattiin vähän kivempaan paikkaan. Tilasimme juomiksi lasillisen viiniä Jennille ja tuopposen olutta Jonille. Tiukka valinta palkittujen ribsien, lampaanvartaitten ja tofufajitasten välillä päätyi kahteen viimeiseen, kun viereiseen pöytään kannettiin lammasvartaat jotka tarjoiltiin hauskasti annoksen päällä roikkuen. Palkitut ribsit toki houkuttelivat mutta rekkamiesruokaa oli jo syöty lounaaksi joten kyytipojaksi otettiin vähän kevyempiä tofufajitaksia. Sovimme että annokset laitetaan splittiin niin mistään ei jäisi paitsi. Ikävä kyllä raskas lounas kostautui eikä Jenni voinut pahan olonsa takia osallistua lainkaan illallisen tuhoamiseen jäävettä lukuunottamatta, joten Jonille koitui miehekäs urakka selviytyä yksin kahdesta annoksesta viinin ja oluen kera, ja vieläpä ennätysaikaan, sillä viimeisen avoinna olevan apteekin sulkeutumiseen oli vain kolme varttia aikaa. Well I don’t mind if I do!

Lihavartaat tarjoiltiin raikkaan salaatin ja valkosipulisen tsatsikin kanssa. Vartaassa oli grillattua lampaanfilettä, chorizo makkaraa, paprikaa, marinoitua valkosipulia ja herkkusientä.Näitä tiputeltiin lautaselle ja dippailtiin ehkä hieman liiankin vahvasti valkosipuliseen tsatsikiin. Vartaat olivat aivan loistavat, liha pehmeää ja suussasulavaa, chorizo mukava makulisä ja kasvikset maukkaita. Annoksen päällä roikkuvat vartaat olivat hauskan näköiset, joskin nenää viistävät lihat vaativat totuttelua.

Fajitakset tulivat räiskyvän kuuman parilan päältä ja sisälsi tofua, kikherneitä, paprikaa, herneenversoja ja sipulia. Lisukelautasella oli pieni annos salsan tapaista, kermaviilikastiketta, juustoraastetta jne. Fajitasten kanssa harvemmin menee mönkään missään eikä tämäkään annos pettänyt. Hyvät mätöt eikä hintakaan päätä huimannut; juomat ja päät kahdelta hengeltä 50.30 €. Hintansa väärti!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti