Skip to main content

Cafe Java on jo pitkään pitänyt pintansa yhtenä keskustan lempi lounaspaikoista sillä kahvilan salaattibuffé on vertaansa vailla. Asiointikerrat ovat hieman harventuneet salaatinhinnan kohotessa 8,5 euroon. Siltikin, salaatti on edelleen hintansa väärti runsaiden ja tuoreiden täytteiden ansiosta.

CAFE JAVA
Mikä? Kahvila salaattibaarilla Helsingin ytimessä
Missä? Mannerheimintie 22-24 (Lasipalatsi)
Koska? Ma-To 8-23.30, Pe 8-01.30, La 9-01.30, Su 11-23.30
Pääseekö? Aina pääsee istumaan. Kesäisin ala ja yläkerran lisäksi terassi.
Kuka? Ihmisen koko kirjo
Apua! Mitä päälle? Mitä sattuu olemaan päällä

Salaatin voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan kuten teimme nyt lauantaina. Pohjalle tulee vihreetä salaattia tomaatilla ja kurkulla. Kahden omavalintaisen täytteen lisäksi salaattia täydentää punasipuli, parmesan, krutongit ja mustapippurit. 8,5 €:n hintaan kuuluu tuore leipäpala. Kuvassa salaatti ei ehkä ole kauneimmilaan kipattuamme sen lautaselle kotona. Otimme kaikkien tilpehöörien lisäksi kanaa, munakoisoa ja ceasarkastiketta. Salaatti on todella runsas ja täyttävä. Jos olet salaatin ystävä, toinen suositeltava salaattibuffé löytyy Café Esplanadista. Ja salaatinpuputtajat, vinkkejänne hyvistä lounassalaateista otamme mielellään vastaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

 • kaffe sanoo:

  Café Rougessa (Kampin keskus) on ainakin aikanaan ollut mielettömät salaatit. Hinta oli muistaakseni 7€ ja siihen kuului kome täytettä + krutongit/siemeniä, parmesan, kastike ja leipä. Tosin en ole siellä enää pitkään aikaan käynyt, että en tiedä onko systeemi muuttunut.

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Joskus olen napannut pienen suolaisen leivän mukaan tiskistä, mutta salaattiin en kiinnittänyt huomiota. Tarkistan paikan ehdottamasti ensi viikolla! Muita edullisia, muttei kovin kaksisia salaatteja Kampin keskuksessa saa Scan Burgerin salaattitiskiltä (alk. 5.60 €) ja K-kaupan tiskiltä n. 5.80 €. Työkaveri tiesi kertoa että 5 krs:n Johtocafé olisi lopettanut salaattilounaan…?

 • Kiki sanoo:

  Mä fanitan teatterin cafen lounassalaattia. Vajaan 8e hintaan saa valita kaksi täytettä ja kastikkeen, on hyvää! Ainut huonopuoli on, että tuo toimii vaan lounasaikaan. Mestan lounaskeitotkin on aidosti maukkaita. Toinen suosikki on Espresso Edge Liisankadulla.

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Kävin tänään korkkaamassa Kampin keskuksen Cafe Rougen. Salaattitiskistä salaatti 3 täytteellä 8 €. Otin kanaa, artisokkaa, aurinkokuivattua tomaattia, krutonkeja ja kastikkeeksi öljy-balsamico. Runsas, tuoreet raaka-aineet ja hyvä hinta-laatusuhde! Hyvistä täytteistä huolimatta salaatti jäi hieman mauttomaksi, ensi kerralla ottaisin ehkä toisen kastikkeen, esim. tzatzikin.Kiki: Teatteri on ollut yksi suosikeista! Wine & Deli oli jossain vaiheessa suljettuna remontin takia ja en ollut varma oliko sitä enää olemassakaan. Ilmeisesti paikka on avattu uudestaan entistä ehompana. Espresso Edgessä olen nauttinut runsaan sämpylän ja Latten viimeksi kesäkuussa…salaattia en ole kokeillut. Se on hieman sivussa lounasta ajatellen, mutta lauantai-shoppailun lomassa voisi onnistuakin. Viereisessä baarissa saa muuten halpaa punkkua (2,5 € lasi). Kallion tunnelmaa lähellä keskustaa! Ja halpa viinahan ei ole koskaan liian kaukana 😉

 • Anonyymi sanoo:

  Kannattaa kokeilla Café La Crèmen salaatteja (Salomonkadulla). Vitriinistä löytyy toinen toistaan herkullisempia täytteitä salaateille mm. artisokkaa, vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia yms. (käykää katsomassa http://www.cafelacreme.fi/kuvat/) Salaattilistalta löytyy vaativampaankin makuun loistavia yhdistelmiä. Salaattien lisäksi paikasta saa uuniperunoita, pastaa, suolaisia ja makeita piirakoita, täytettyjä leipiä ja mahtavaa tiramisua.Korjaamolla olen vasta kerran käynyt syömässä salaatin, mutta oli kyllä todella hyvää. Ideana on itse koota salaattipohjan päälle tapasvitriinistä valitsemansa täytteet ja kassalla salaatti maksetaan painon mukaan. Tosin minulle kävi samoin kuin lapselle karkkikaupassa, ”mä otan viel yhden tommosen ja pari tommosta ja…”. Järjettömän kokoinen salaatti (kaikkea en saanut millään syötyä) maksoi muistaakseni noin 8-9 euroa. Ei paha.

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Nimi cafe la creme ei sanonut mitään, mutta nettisivujen perusteella tunnistin paikan. Jotenkin se näyttää niin nuhjuiselta ulkoapäin etten tiennyt sen kätkevän sisäänsä salaattiaarreaittaa 🙂Sijainti on kannaltani loistava, käyn ehdottomasti testaamassa lounaan. Kiitos!– Jenni liemessä

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Sen verran päivitystä keskusteluun että olin menossa testaamaan Kampin Cafe Cremen, mutta paikka oli hävinnyt kartalta…Harmin paikka.

 • Freddie sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Postauksen iästä johtuen osa paikoista on tosiaan jo harmiksi kadonnut.

  Lisää tuoreempia vinkkejä Helsingin salaattilounaisiin löytyy osoitteessa: http://salaattiahelsinki.blogspot.com

 • Jenni sanoo:

  Freddie,

  Mahtavaa että sulla on ajantasainen sivusto. Tämä postaus on tosiaan vuodelta 2007 joten saattaa olla hippasen vanha.

  Oletko muuten jo testannut Cafe Cardemumman? City äänesti parhaaksi salaatiksi tänä vuonna. Kuvasin heille myös juuri uudet kuvat joten työnkin puolesta olen nyt käynyt pari kertaa.

  Muuten salaattia tulee nykyään syötyä harvemmin lounaaksi. Ei vain tee niin mieli joten keskityn suosiolla raskaampaan ruokaan 🙂 Kesällä saattaa maistua useammin.

Jätä kommentti